Laden Events

← Terug naar Events

Dhjana

https://dhjana.nl/

Dhjana geeft al een aantal jaren gevarieerde trainingen aan activistengroepen, van duurzaam activisme tot verhoortraining. Kernpunt van Dhjana’s trainingen is dat er, wat het onderwerp ook is, altijd een minimum aan theorie is in combinatie met een veelvoud van actieve oefeningen, waardoor deelnemers ook echt praktisch aan de slag gaan. Kritisch zelfonderzoek, ontwikkeling en het sterker worden van individuen, groepen en de beweging zijn dingen die centraal staan.

Jurre, 31 jaar. Ik ben sinds de Occupy tijd actief geweest als activist in verschillende bewegingen omtrent de thema’s anti-kapitalisme & economische rechtvaardigheid, klimaatverandering en dekolonisatie. Ik kom oorspronkelijk uit Zaandam, maar ik ben naar Middelburg verhuisd waar ik aan de Roosevelt Academie heb gestudeerd. Na een gap-year in Ierland te hebben gedaan ben ik naar Wageningen gegaan waar ik Bos en Natuurbeheer heb gedaan. Momenteel ben ik geinteresseerd in de vraag of landschapsherstel werkzaamheden de focus kunnen zijn van een sociale beweging die, zonder de onrechtvaardigheid van kapitalistische uitbuiting uit het oog te verliezen, een zinvolle aanvulling kan zijn op de beweging die de uitstoot van broeikasgassen een halt toe wil roepen.

2.Dh5: Amsterdam 2019 - Power

Amsterdam 2019 - Power

22 - 24 februari

De dertiende editie van het jaarlijkse 2.Dh5 Festival komt in februari 2019 weer naar Amsterdam, met dit jaar het thema 'power'.

Meer over deze editie >>

Events

februari 2019

zo 24 feb : 15:30 - 16:45

Wat er mis is met `Ik bedoelde het niet zo`

Workshop over witte fragiliteit voor (witte) mensen die aan de slag willen met actief anti-racisme en niet bang zijn voor een stukje zelfonderzoek.

za 23 feb : 14:30 - 16:15

Praat eens normaal, joh.

Klassisme: onderdrukking gebaseerd op klasse-achtergrond. Ook binnen de beweging hebben we daar last van. Hoe komen we er vanaf?

februari 2016

za 20 feb, 2016 : 17:30 - 19:00

WD-40 voor activisten

In deze praktische doe-workshop gaan we met behulp van verschillende creative thinking methodes concrete acties ontwerpen die effectief en minder voorspelbaar zijn.

januari 2015

za 31 jan, 2015 : 10:30 - 11:45

Duurzaam activisme voor groepen

Hoe creëren we energieke en ondersteunende samenwerkingsverbanden tussen activisten, met ruimte voor diepgaande reflectie, analyse, het delen van ervaringen en... diepgeworteld en duurzaam activisme?

februari 2014

za 1 feb, 2014 : 14:30 - 16:00

Maar laten we het vooral geen fascisme noemen

Is er in de huidige Nederlandse samenleving sprake van (rijzend) fascisme of wordt de term te pas en te onpas gebruikt? Als er sprake is van fascisme, is het dan niet contra-productief om die term te gebruiken bij verzet daartegen?

+ Exporteer Evenementen