Laden Events

← Terug naar Events

Ioana Tudor (Theater de Generator)

http://www.theaterdegenerator.nl

Ioana Tudor is theatermaker en activist. Haar werk is dan ook een cross-over tussen kunst en activisme, theater en beeldende kunst. Het wordt gekenmerkt door thema’s als racisme, het vrouwelijk lichaam, migratie en identiteit. Ioana is artistiek leider van een nieuw Leids theaterpodium voor geëngageerd theater, Theater de Generator, dat gevestigd is in het gebouw van Vrijplaats Leiden

Theater en productiehuis De Generator is een nieuw Leids podium voor professioneel maatschappelijk geëngageerd theater en grensoverschrijdende kunst. Naast het programmeren van nieuw politiek theater uit het hele land, is het ook een productiehuis waar jonge makers met een nieuwe blik op de wereld, theater maken. Makers en kunstenaars die maatschappelijke kwesties aan de orde stellen via professioneel theater en performancekunst. Een theater met een activistische drijfveer, dat het publiek de kans wil bieden om niet enkel als observator naar theater te kijken, maar een actieve positie in te nemen en verantwoordelijk wil maken voor de thema´s die aangesneden worden.

2.Dh5: Utrecht 2020 - Defeating Dystopia?

Utrecht 2020 - Defeating Dystopia?

1 - 2 februari

De veertiende editie van het jaarlijkse 2.Dh5 Festival komt in 1 en 2 februari naar BAK, basis voor actuele kunst, Utrecht, met het thema 'Defeating Dystopia?'.

Meer over deze editie >>

Events

februari 2018

za 10 feb, 2018 : 12:00 - 13:15

Theater als actievorm

Theater de Generator uit Leiden geeft n.a.v. eigen ervaringen, een presentatie over geëngageerd en politiek theater. Hieraan gekoppeld geven ze een workshop over directe actie middels theater. De sessie eindigt met een discussie over theater als actievorm.

+ Exporteer Evenementen