Laden Events

← Terug naar Events

Ying Que

Ying Que is antropoloog, facilitator en cultureel activist met een achtergrond in anarchistische antropologie.

Sinds 2016 is ze deel van Read-in, een collectief dat experimenteert met samen lezen en memorizing. Daarnaast is ze co-initiator van queer collectief niet normaal*, dat sinds 2017 feestjes organiseert in poppodium Ekko op basis van safe space Party Praxis. Haar werkpraktijk combineert actie-onderzoek, performance en programma en is gesitueerd binnen de kunstwereld, onderwijsorganisaties en politieke gemeenschappen.

Als activist en facilitator of moderator tijdens groepsprocessen of gesprekken zet ze zich in voor een feministische en antiracistische beweging. Haar huidige onderzoek focust op feministische pedagogiek, cultureel activisme, en de koloniale nalatenschap van Nederland en Indonesië.

Ze was resident bij KUNCI Cultural Studies Center, Yogyakarta, 2019; medeorganisator van Elephants in the Room, Assembly for Commoning Art Institutions, Casco Art Institute, Utrecht, 2018; en werkte mee aan CATALOGUE No 3, een immaterieel publicatieproject met Display Distribute, KUNCI en Read-in voor Seoul Mediacity Biennale, Seoul, 2018. Que woont en werkt in Utrecht en daarbuiten.

2.Dh5: Utrecht 2020 - Defeating Dystopia?

Utrecht 2020 - Defeating Dystopia?

1 - 2 februari

De veertiende editie van het jaarlijkse 2.Dh5 Festival komt in 1 en 2 februari naar BAK, basis voor actuele kunst, Utrecht, met het thema 'Defeating Dystopia?'.

Meer over deze editie >>

Events

januari 2015

za 31 jan, 2015 : 10:30 - 11:45

Organising and strategies to politicise the commons

During this workshop, we would like to review different commoning practices in terms of organisation here in the Netherlands. But we would also like to think about strategies to politicise these practices, so that they may be involved in a larger political struggle instead of staying in the invisible margins of our economy.

februari 2020

za 1 feb : 10:00 - 11:15

De rol van vrouwen in de strijd tegen racisme en onderdrukking

Fatima Faid gaat in gesprek met Ying Que en Mariam El Maslouhi over de rol van vrouwen in de strijd tegen racisme en onderdrukking. We kijken naar eigen ervaringen, inspiratie uit het verleden, en praktische handvatten voor nu.

+ Exporteer Evenementen