Ga naar de inhoud

Praktische informatie

Locatie

Dit jaar wordt 2.Dh5 weer gehouden in Ru Paré in Amsterdam. De hoofdingang is door de tuin via de grote ijzeren trap vanaf de Thorn Prikkerstraat.

Ru Paré
Huis van de wijk Slotervaart
Chris Lebeaustraat 4
1062 DC Amsterdam

Open Street Maps
Google Maps

Bereikbaarheid

Openbaar vervoer

Ru Paré is op 6 minuten lopen van metrostation Postjesweg of 10 minuten lopen vanaf trein/metro station Lelylaan. Neem tram 1 en 17, bus 18 en metro 50 en 51. 
Auto
Parkeren is betaald (€4,50 per uur) op zaterdag van 09:00 tot 19.00. Zondag is parkeren gratis.

Q-PARK

Prijzen / tickets

We vragen een donatie van tussen de €7 en €15 voor het festival. Tickets voor het festival zijn verkrijgbaar bij de infostand. Er is geen voorverkoop van tickets.

2.Dh5 zal nooit iemand de toegang weigeren vanwege een gebrek aan middelen; echter, de toegenomen kosten van alles, gekoppeld aan de financiële gevolgen van onze coulante aanpak van het handhaven van de entreeprijzen de afgelopen jaren, heeft ertoe geleid dat we de relaxte aanpak van het innen van de donatie moeten versterken.

Zorg ervoor dat je contant geld meeneemt (geen PIN), ook voor de lunch, het diner, de drankjes en de stands (zie hieronder).

Eten & drinken

We werken samen met De Sering, die een veganistische lunch en diner zal serveren op zaterdag en zondag.

Tickets voor de lunch en het diner worden verkocht bij de info-stand voor tussen de €6 en €10 per maaltijd.

Neem contact met ons op als je speciale dieetwensen hebt.

Koffie/thee is beide dagen verkrijgbaar tegen een kleine donatie; de bar/café in de grote zaal, die los staat van het festival en het hele jaar door op doordeweekse dagen open is ten behoeve van de Ru Pare-gemeenschap, zal beide festivaldagen ook open zijn om bier, wijn en koolzuurhoudende dranken te verkopen. Je kunt pinnen en contant betalen – Mastercard, Visa & andere niet-Maestro creditproducten worden niet geaccepteerd.

Er is een pinautomaat op ongeveer 750 meter van het gebouw.

Overnachten

Voor mensen die willen overnachten: Er is een slaapplaats geregeld voor vrijdag- en zaterdagnacht in Amsterdam.

Zorg ervoor dat je je eigen slaapzak en slaapmat meeneemt. We hebben een plek om je grote spullen op te slaan bij Ru Paré.

COVID

Gebaseerd op een aanzienlijke hoeveelheid doordachte en betrokken feedback die we de afgelopen twee jaar hebben ontvangen met betrekking tot Corona, streven we ernaar om het festival zo veilig mogelijk te maken gezien de huidige situatie.

Dit betekent dat, als een zelf georganiseerd grassroots festival, ieder van ons persoonlijke verantwoordelijkheid neemt voor de gezondheid en veiligheid van de mensen om ons heen. Van onze kant hebben we een aantal richtlijnen opgesteld om dit te vergemakkelijken.

Om deel te nemen aan het 2.Dh5 festival vragen we:

 • Als je je niet 100% voelt, doe dan een zelftest voordat je aankomt op het festival, zelfs als je volledig gevaccineerd en geboosted bent.
 • Als je symptomen hebt die verband houden met COVID, vragen we je om thuis te blijven;
 • Als je je er goed bij voelt, een masker te dragen (bij voorkeur FFP2);
 • Houd rekening met elkaars persoonlijke ruimte en vermijd lichamelijk contact met mensen buiten jullie gemeenschappelijke kringen;
 • Houd hygiënische maatregelen in gedachten, was je handen, hoest in je elleboog, enz;
 • Herinner je vrienden en kameraden actief aan deze punten waar nodig;

Om 2.Dh5 zo veilig en toegankelijk mogelijk te maken zullen we:

 • Zorgen voor sanitaire voorzieningen om regelmatig je handen te wassen;
 • Zorgen voor maskers bij de ingang/infostand;
 • Voldoende ventilatie van alle ruimtes.
 • Het maximum aantal mensen per sessie/workshop laag houden, zodat er meer persoonlijke ruimte is.
 • Een podcast publiceren waar opnames na het festival beluisterd kunnen worden.
 • Zorgen voor strengere maatregelen per workshop, in overleg met de organisatoren van de workshops.

Toegankelijkheid

Fysieke toegang

De hoofdingang van het festival is toegankelijk vanaf de binnenplaats via de grote ijzeren trap vanaf de Thorn Prikkerstraat en met de lift rechts onder de trap.

Toegang voor rolstoelen

De ingang van de lift bevindt zich onder de trap en is bereikbaar vanaf de Jan Eisenioeffeistraat. Vanuit de lift kom je in de centrale hoofdruimte op de eerste verdieping.

Veel van de workshopruimtes bevinden zich op de eerste verdieping, waar je ook de 2.Dh5 infostand en alle andere stands kunt vinden. Er is een toegankelijk toilet op deze verdieping voor mensen die een rolstoel of ander mobiliteitshulpmiddel gebruiken.

De kassen (greenhouses) bevinden zich op de tweede verdieping.

Er is een stoeltjeslift op de trap van de eerste verdieping naar de tweede verdieping. Er staat iemand bij de lift om te helpen voor en na de sessies.

Helaas is er binnen geen lift om af te dalen naar de begane grond. Maar er is een ingang naar de begane grond via een deur die toegankelijk is met een helling aan de Chris Lebeaustraat.

Assistenten in de persoonlijke zorg hoeven zich niet te registreren of entree te betalen voor het festival. Er is geen voorverkoop of voorregistratie voor het festival, maar neem ten minste 72 uur voor aanvang van het festival contact op met de festivalorganisatie, zodat we de gevraagde accommodatie volledig kunnen voorbereiden en adequaat kunnen plannen voordat het festival begint.

Zorgondersteuners en toegangsassistenten moeten wel maaltijd tickets kopen voor de lunch het dinner.

Neem vooral rechtstreeks contact met ons op via info@2dh5.nl om specifieke vormen van assistentie en ondersteuning vooraf te coördineren.

Verder

Met het oog op onze bezoekers met meervoudige chemische gevoeligheden en auto-immuunziekten, vragen we je vriendelijk om geen zware parfums of chemische geuren te dragen tijdens je bezoek aan het festival.

We hebben meerdere ruimtes in het gebouw waar je de ruimte kunt nemen en kunt ontspannen; we hebben ook een ruimte met weinig sensorische prikkels in een rustig deel van het gebouw – kijk op de plattegrond wanneer je aankomt voor de exacte locatie.

Hulphonden, ondersteuningsdieren en metgezellen zijn allemaal welkom, met alle aandacht voor individuele allergieën.

Wees ook solidair met onze jongste kameraden en hun ouders of verzorgers; we hebben een apart kinderprogramma/ruimte.

Taal

Sessies worden gehouden in het Nederlands of Engels. Ongeveer 75% van de bijeenkomsten zullen dit jaar in het Engels worden gehouden vanwege het thema internationale solidariteit.

De taal van elke workshop komt overeen met de taal waarin de workshop in het programma is aangekondigd.

We organiseren voor elke workshop een fluister-vertaal-hoek NL->EN of EN->NL voor degenen die geen Engels of Nederlands spreken.

Kinderprogramma

Voor deze editie hebben we een uitgebreid kinderprogramma met vijf sessies op zaterdag en zondag in de ochtend en vroege namiddag.

Nadat het kinderprogramma halverwege de middag is afgelopen, wordt de ruimte gereserveerd voor kinderen en families.

Pers, eigen- & sociale media

De activiteiten tijdens het festival zijn niet vrij toegankelijk voor journalisten. We vragen iedereen die opnames wil maken – tekst, audio of video – naar de infostand van 2.Dh5 bij de ingang te gaan voor details. Ook klachten over het gedrag van de pers kunnen bij de infostand worden ingediend. Gelieve ook geen personen te taggen of beelden te plaatsen waarop personen kunnen worden geïdentificeerd.

Andere behoeften

In een ideale wereld zou 2.Dh5 volledig toegankelijk zijn voor iedereen. Helaas is dit niet mogelijk vanwege onze beperkte middelen en de beperkingen van de locatie. Als je desondanks specifieke toegangsbehoeften hebt, aarzel dan niet om contact op te nemen via info@2dh5.nl en we zullen ons best doen om een passende regeling te treffen.

Ook als je andere vragen hebt over toegankelijkheid bij 2.Dh5, of als je opmerkingen of tips hebt, horen we graag van je.