Ga naar de inhoud

Solidariteit - Amsterdam 2024

Linkse Liefde: Wat te doen tegen Wilders I?

Location Ru Paré

Chris Lebeaustraat 4
Amsterdam

Parlementair links is nog nooit zo klein geweest. Wat zijn de consequenties van een extreemrechts kabinet? Wat voor repressie kunnen verwachten? Wat is de bedreiging hiervan voor sociale bewegingen? Of liggen er ook kansen?

Het is nog even afwachten en het is de vraag of Wilders premier wordt, maar er komt waarschijnlijk een extreemrechts kabinet aan. Parlementair links is nog nooit zo klein geweest. Wat zijn de consequenties van een extreemrechts kabinet? Wat voor repressie kunnen verwachten? Wat is de bedreiging hiervan voor sociale bewegingen? Of liggen er ook kansen?

En hoe moeten we hiermee omgaan? Moeten we onze energie stoppen in het versterken van een parlementair links? Wat is de rol van sociale bewegingen en actiegroepen? Kunnen we de mensen die rechts stemmen naar onze kant krijgen? Hoe komen we tot een maatschappelijke meerderheid voor links-progressieve ideeën?

We gaan deze vragen bespreken met een klein panel en aan de hand van enkele stellingen gaan we discussie aan met de zaal.

Sprekers

Extra info

Locatie
Ru Paré
Chris Lebeaustraat 4 Amsterdam
Space
Black room
Format
Panel discussion
Language
Dutch