Ga naar de inhoud

Vroegah - Den Haag 2014

Praktische informatie

Waar?

Vrijdagavond vanaf 20.30

Panderbar (Binnendoor 32, Den Haag).

De Panderbar ligt in een hoek achterin de binnenplaats van een groot complex. De ingang ligt aan Buitenom.

 

Van HS naar Panderbar (Binnendoor 32, is afslag met poortje van Buitenom). Ga op grote weg voor station HS even naar links dan rechtsaf op de Wolterbeekstraat. Dan hele tijd rechtdoor (naam straat verandert in Spinozastraat en (water over) Paviljoensgracht. Dan linksaf de Herderstaar in (wordt Herderinnenstraat, Hoge Zand, Buitenom, maar is alles in verlengde van elkaar). Op Buitenom na 50 meter rechtsaf door poort naar binnen, binnenplaats rechts aanhouden oversteken, en daar is het!

 

Totaal vanaf HS kleine 2 km, 20 min. lopen. Trams 2,3,4 en 6 stoppen om de hoek op de Brouwersgracht


Dagprogramma zaterdag en zondag

Buurthuis Samsam (Van Mierisstraat 226, Den Haag)

Buurthuis SamSam ligt in de Haagse Schilderswijk. Als je met de trein komt, dan is Den Haag HS het handigst: Sam Sam ligt dan op 15 minuten lopen, als je het station aan de voorkant uitloopt en op de eerstvolgende grotere weg (Hoefkade, loop langs het beruchte politiebureau…) naar links gaat. De Van Mierisstraat is een zijstraat naar rechts van de Hoefkade, na een flink eind doorlopen.

Het Buurthuis zal open zijn vanaf negen uur voor ontbijt en om tien uur begint het inhoudelijk programma. 

Zaterdagavond feest

De Vinger (Bagijnestraat 25, Den Haag)

Feest met speciale aandacht voor 20 jaar Zapatista en alle sociale bewegingen en protesten sindsdien.

Kosten?

We vragen van iedereen een kleine bijdrage (5,- of meer, maar als je dat niet hebt kan je natuurlijk toch meedoen) en voorzien ook in verrukkelijk en toch biologische vegetarische voeding en drank tegen kostprijs.

Slapen in Den Haag

Er zijn slaapplaats en geregeld (aanmelden via slaapplek@2dh5.nl) en er zal ontbijt en lunch geregeld worden voor een vrije bijdrage. Vergeet je matje en slaapzak niet! 

Vrijdag-nacht gaan we gezamenlijk na het programma (rond een uurtje of 23.00 a 23.30) richting de slaapzaal. We moeten er zaterdagochtend uiterlijk om 8:15 uit, wanneer we als een groep weer naar het buurthuis lopen.

Zaterdag-nacht gaan we wederom collectief naar de zaal. Dit doen we in twee lichtingen. Een vroeg, en een laat (aan het einde van het feest). Zondagochtend moeten we erom 9:00 uit, wanneer we als een groep weer naar het buurthuis lopen. 

We willen vragen of iedereen een handje kan helpen om de slaapruimte netjes achter te laten voor de volgende gebruiker. (het is een gymzaal, waar ook andere activiteiten worden georganiseerd).

Je eigen spullen 
Vergeet dus je slaapzak en matje niet mee te nemen. Deze kun je vrijdag op zaterdag, en zaterdag op zondag laten liggen in de slaapzaal.
 

Lopen (van buurthuis naar slaapplaats)
Dit is zo’n 25 min. lopen, dus houdt hier rekening mee (qua aantal spullen die je meeneemt etc.)

Eten

Een lokale kookploeg verzorgt tegen kostprijs ontbijt, lunch en het avondeten.

Mee doen? ‘Do It Yourself’

Verder is het geheel ‘Do It Yourself’. We vragen dus aanwezigen om mee te helpen om het succesvol te laten verlopen. We hebben ook altijd plek voor mensen die willen meehelpen (met verslaglegging, vertalen, koken, schoonmaken en opruimen, etcetera). Maar vooral is belangrijk dat jij komt en zoveel mogelijk vrienden en vriendinnen meebrengt die aan campagnes en acties willen werken. Als we een rechtvaardiger en schonere wereldbol willen hebben, zullen we daar immers zelf voor moeten knokken, iemand anders gaat het niet voor ons opknappen.

Steun 2.Dh5

En ook geld is altijd welkom (banknummer: 5146635 t.n.v. Globalinfo, Amsterdam onder vermelding van Festival 2Dh5).

Meer info?

Op het festival zal een infostand aanwezig zijn voor verdere (praktische) informatie.