Ga naar de inhoud

Werk, Inkomen en Levensonderhoud - Den Bosch 2008

4e 2.Dh5-festival in Den Bosch

Het vierde weekend van november, van vrijdag 21 tot zondagavond 23 november 2008 zal voor de 4e keer het 2.Dh5-festival gehouden worden. En wel in Den Bosch.

2.Dh5 is drie jaar geleden in het leven geroepen om kennis uit te wisselen over manieren om actie te voeren of anderszins zaken in de belangstelling te krijgen die belangrijk zijn om de planeet leefbaarder te maken. Er gebeurt immers best veel in Nederland, maar vaak in kleine clubjes en niet altijd even effectief. Deze keer leggen we meer nadruk op één thema, namelijk de gezamenlijke strijd rond werk, inkomen en levensonderhoud. Het delen van kennis over zowel de technieken van ‘de strijd’ als op meer theoretisch gebied, zou volgens ons goed zijn.  Daarbij wilden we ook nog dat het aanstekelijk zou zijn, en prettig om bij te wonen. Dat proberen we nog steeds. Het festival begint vrijdagavond met voeding, info en vertier in actiekantine Knoflook.

Zaterdag en zondag zullen alle 18 workshops in Wijkcentrum Boschveld zijn en een spetterend avondprogramma met de laatste propaganda in kraakkroeg De Dolle Tol. De zondag begint met een zwoele workshop over de esthetiek van de politieke strijd, en eindigt met de gebruikelijke filmvertoning (wederom in Knoflook). Het inhoudelijke programma sluit zondagmiddag af met een collectieve workshop en masterclass ‘(anti)-kapitalisme voor beginners’. Workshops op zaterdag en zondag gaan over onder meer colectieve oplossingen op het gebied
van inkomen en levensonderhoud (werk, huisvesting, voeding, etc.). Daarnaast staat ook op de agenda: migranten(zelf)organisaties en de actiebeweging, machinesslopen en bouwen, de komende navo-verjaardag en de acties daartegen, queer, vakbonden en (anarcho)syndicalisme,
wooncollectieven…

Tussen de verschillende blokken door is er voldoende tijd en aanbod om je te verpozen. Het is wel de bedoeling dat alle workshops op de aangegeven tijd beginnen. In het wijkcentrum Boschveld zijn bovendien de hele dag de nodige praktische en creatieve dingen te ondernemen. Ook voor hen die even workshop moe zijn is er de gelegenheid om wat rond te hangen. Rest ons niets anders dan iedereen een goed weekend te wensen; een weekend vol nieuwe inzichten en motivatie om actief de wereld te versleutelen tot een leefbaarder en rechtvaardiger plek.