« Alle Events

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Activisme buiten de lijnen

za 20 feb, 2016 : 12:00 - 13:15

free

Wie haar/zijn activisme verder wil richten dan kleine veranderingen op een bepaald vlak, loopt al snel aan tegen de grenzen die de staat opwerpt om serieuze veranderingen tegen te gaan. De bestaande maatschappelijke orde dient tegen elke prijs gehandhaafd te blijven. Hoe kan dit het beste doorbroken worden? Hoe scheppen we meer ruimte voor onze strijd en ultiem voor onze oplossingen?

In het verleden werd het antwoord mede gezocht in radicale acties, die zich nadrukkelijk buiten de kaders van het systeem plaatsten. Tegenwoordig lijkt dit grotendeels passé: illegale acties komen steeds minder voor, en overstijgen dan nog vaak niet het idee van burgerlijke ongehoorzaamheid: het willen corrigeren van ‘fouten’ in het systeem door uiteindelijk dat systeem zelf te gebruiken.

Het lijkt de tendens te zijn je af te zetten tegen het radicale verzet uit de jaren ’70 en ’80 in plaats van een gedegen analyse te ondernemen om de sterkten en zwakten van destijds te kunnen onderkennen en daarvan te leren om het verzet van nu efficiënter en effectiever vorm te geven.

Gegevens

Datum:
za 20 feb, 2016
Tijd:
12:00 - 13:15
Kosten:
free
Evenement Categorie:

Locatie

Caracola Ruimte 1
President Rooseveltlaan 213
Maastricht, Netherlands