Ga naar de inhoud

Praktische informatie

Locaties & Routes

Aftrap 2.Dh5 vrijdagavond

Landhuis, Maasmolendijk 24, Maastricht

NS Station naar Landhuis

Lopend: 18 min. (1,3 KM) OV (bus): 3 min.

Bus: (lijn 1,34,5,8,9,53, of 66), 4 min. lopen

Het vrijdagavond programma, de culturele openingsavond van 2.Dh5, vindt plaats in het Landhuis.

Het Landhuis is in 2010 ontstaan met het idee een open woonkamer en werkruimte in de stad te creëren waar iedereen welkom is om mee te doen en activiteiten te organiseren met een duurzaam of sociaal karakter. Het verlaten en verwoeste huis is gerenoveerd met vijfentwintighonderd euro dat volledig is gedoneerd door culturele vrijplaats het Landbouwbelang. Vele vrijwilligers, buren, vrienden, studenten en reizigers hebben het Landhuis samen gebouwd met allerlei bouwstenen en objecten die een historisch verleden dragen van de stad Maastricht. De materialen komen onder anderen uit de kerk van Limmel, de koepelkerk bij het station, de Trega tegelfabriek en van de straat.

2.Dh5 Festival Zaterdag en Zondag

Caracola, President Rooseveltlaan 213, Maastricht

NS Station naar Caracola

Lopend: 12 min. (1 KM)

Overdag op zaterdag en zondag vindt in de Caracola het ontbijt, de lunch, en het inhoudelijke programma plaats.

Caracola is een stichting die als doel heeft leegstand tegen te gaan door betaalbare werkplekken te creëren voor kleine ondernemers op gebied van kunst, cultuur of maatschappelijk ondernemen. Groot verschil met bestaande vastgoedbeheerders is het uitgangspunt van onderlinge verbinding en kruisbestuiving. Om de kosten in de opstartfase te drukken wordt Caracola op vrijwillige basis gerund door een klein maar gedreven team. Caracola is de Spaanse benaming voor een spiraalvormige schelp. Elke schelp die wordt achtergelaten door haar eerste bewoner, is een nieuwe potentiële leefomgeving van nieuwe organismen. De schelp ‘caracola’ is symbool voor leegstand, oftewel ‘de schelpen van de industriële maatschappij’, die door nieuwe initiatieven gebruikt worden.

Feest Zaterdagavond

Landbouwbelang, Biesenwal 3, Maastricht

Caracola naar Landbouwbelang:

Lopend: 30 min. (2,3 KM) OV (bus): 13 min. lopen, 3 min.

Bus (lijn 1,34,5,8,9,53, of 66), 4 min. lopen

NS Station naar Landbouwbelang

Lopend: 18 min. (1,3 KM) OV (bus): 3 min.

Bus: (lijn 1,34,5,8,9,53, of 66), 4 min. lopen

Het Landbouwbelang is een kraakpand en culturele vrijplaats gevestigd in een voormalig graanpakhuis gelegen tussen ’t Bassin en de Maas. Regelmatig worden er culturele activiteiten georganiseerd uiteenlopend van feesten, concerten, exposities, theatervoorstellingen en filmavonden. Daarnaast biedt het pand ruimte aan een aantal kunstateliers, een muziekkelder, weggeefwinkel, werkplaatsen en is de NGO Demotech er gevestigd. Iedere maandag is er eetcafé waar je tegen een kleine vergoeding vegetarisch dan wel veganistisch kunt eten. Het Landbouwbelang draait door bewoners, vrijwilligers en initiatieven zonder subsidies en sponsors met als doel ruimte te creëren voor experiment, uitwisseling en de ontwikkeling van een duurzame en creatieve leefstijl.

Slapen in Maastricht

Er zijn slaapplaatsen geregeld voor vrijdag en zaterdag nacht. Stuur een mailtje naar slaapplek@2dh5.nl om plek te reserveren, en neem in ieder geval een slaapzak en matje mee. Geef ook even aan of je vrijdagnacht of zaterdagnacht, of beiden een plek wilt reserveren.

Vrijdag-nacht gaan we gezamenlijk na het programma (rond een uurtje of 23.00 a 23.30) vanaf het Landhuis richting de slaapzaal. We moeten er zaterdagochtend uiterlijk om 8:30 uit. We gaan dan als groep met het OV en gedeeltelijk te voet naar het buurtcentrum Caracola gaan (20 min.). Je spullen kun je vrijdag op zaterdag laten liggen in de slaapzaal.

Zaterdag-nacht gaan we tussen 12:00 en 01:00 te voet collectief vanaf het feest in Landbouwbelang naar de slaapzaal  (15 min.). Zondagochtend moeten we er weer om 08:30 uit de zaal, wanneer we als een groep weer lopend of met OV naar Caracola. Zaterdag op zondag moeten de spullen mee naar Caracola.

Slaapspullen & huisregels

We leggen vrijdag en zaterdag uit wat de huisregels in de slaapzaal zijn. We willen vragen of iedereen een handje kan helpen om de slaapruimte netjes achter te laten. De slaapspullen kun je vrijdag op zaterdag laten liggen in de slaapzaal. Zaterdag op zondag moeten je slaapspullen mee naar Caracola.

Koud
Het is in de slaapzaal best koud ’s nachts, dus neem zo mogelijk een extra dekentje en warme kleren mee. We zorgen voor wat kachels, maar het zal de hele ruimte niet kunnen verhitten.

Je eigen spullen
Vergeet dus je slaapzak en matje niet mee te nemen. Deze kun je vrijdag op zaterdag, en zaterdag op zondag laten liggen in de slaapzaal.

Ontbijt
Er is voor zaterdag en zondag om 09:00 ontbijt geregeld in Caracola.

Kaart 2.Dh5 Maastricht

Kaart

Kosten

We vragen van iedereen een kleine bijdrage van 5 euro en voorzien ook in verrukkelijk en toch biologische vegetarische voeding en drank tegen kostprijs.

Eten

Een lokale kookploeg verzorgt tegen kostprijs ontbijt, lunch en het avondeten.

Mee doen? ‘Do It Yourself’

Verder is het geheel ‘Do It Yourself’. We vragen dus aanwezigen om mee te helpen om het succesvol te laten verlopen. We hebben ook altijd plek voor mensen die willen meehelpen (met verslaglegging, vertalen, koken, schoonmaken en opruimen, etcetera). Maar vooral is belangrijk dat jij komt en zoveel mogelijk vrienden en vriendinnen meebrengt die aan campagnes en acties willen werken. Als we een rechtvaardiger en schonere wereldbol willen hebben, zullen we daar immers zelf voor moeten knokken, iemand anders gaat het niet voor ons opknappen.

Steun 2.Dh5

En ook geld is altijd welkom (banknummer: 5146635 t.n.v. Globalinfo, Amsterdam onder vermelding van Festival 2Dh5).

Pers & (eigen) media

De activiteiten tijdens het festival zijn niet vrij toegankelijk voor journalisten. We vragen iedereen die opnames wil maken, of dit nu tekst, geluid of beeld betreft, zowel toestemming te vragen bij de infostand van 2.Dh5, als bij de deelnemers aan de activiteiten waar de opnames gemaakt worden. Met eventuele klachten over de pers kun je terecht bij de infostand.

Taal

De meeste workshops zijn in het Nederlands. Net minder als de helft zal in het Engels plaatsvinden. De workshops worden gehouden in de taal waar in ze worden aangekondigd. Er zal bij elke workshop gezorgd worden voor een fluistervertaling in de hoek. Daarnaast werken we ook aan een meer geavanceerde vertalingsmethode met het Bla Collectief.

Bereikbaarheid / OV

Reis je op zondag 21 februari met de trein naar 2.Dh5? Houdt dan rekening met extra reistijd tussen Utrecht en Den Bosch van 15 tot 45 minuten i.v.m. werkzaamheden aan het spoor.

Meer info?

Op het festival zal een infostand aanwezig zijn voor verdere (praktische) informatie.

Contact

Voorstraat 71-bis
3512 AK Utrecht

Algemeen: info@2dh5.nl
Slaapplaatsen: slaapplek@2dh5.nl
Verslaglegging: verslag@2dh5.nl