« Alle Events

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Anti-racisme: Verbinden van sociale bewegingen – Kansen en obstakels

zo 1 feb, 2015 : 11:30 - 13:00

free

De laatste maanden is er veel geëxperimenteerd met het verbinden van verschillende sociale bewegingen. Zo hebben activisten uit de anti-Zwarte Piet-beweging en de Palestina solidariteitsbeweging toenadering gezocht tot elkaar en hun netwerken met elkaar verbonden. Is in Nederland de tijd aangebroken voor het organiseren van een brede sociale beweging? Wat zijn de kansen en obstakels die er liggen? Sandew Hira en Abulkasim Al-Jaberi gaan in een interactieve workshop op zoek naar de antwoorden op deze vragen.  

door Sandew Hira en Abulkasim Al-Jaberi

Sandew Hira, de schrijversnaam van Dew Baboeram, onafhankelijke onderzoeker, econoom en historicus bij het International Institute for Scientific Research (IISR). Hij heeft meer dan 20 boeken, waaronder de ‘Decolonizing The Mind’-serie en talloze artikelen geschreven over o.a. geschiedenis en kolonialisme.

Abulkasim Al-Jaberi, is schrijver en actief binnen de Palestina solidariteits- en de anti-racismebeweging. Zijn publicaties zijn onder andere te vinden op Joop.nl, Jadaliyya, Open Democracy, Egypt Independent en Voorbeeld Allochtoon. In het verleden werkte hij als journalist in Egypte.

Gegevens

Datum:
zo 1 feb, 2015
Tijd:
11:30 - 13:00
Kosten:
free
Evenement Categorie:

Locatie

PIP
Binckhorstlaan 36
Den Haag, Netherlands