Ga naar de inhoud

Morguh - Den Haag 2015

Anti-racisme: Verbinden van sociale bewegingen - Kansen en obstakels

Location PIP

Binckhorstlaan 36
Den Haag

Activisten uit de anti-Zwarte Piet-beweging en de Palestina solidariteitsbeweging zoeken toenadering tot elkaar en hun netwerken. Is in Nederland de tijd aangebroken voor het organiseren van een brede sociale beweging? Wat zijn de kansen en obstakels die er liggen?

De laatste maanden is er veel geëxperimenteerd met het verbinden van verschillende sociale bewegingen. Zo hebben activisten uit de anti-Zwarte Piet-beweging en de Palestina solidariteitsbeweging toenadering gezocht tot elkaar en hun netwerken met elkaar verbonden. Is in Nederland de tijd aangebroken voor het organiseren van een brede sociale beweging? Wat zijn de kansen en obstakels die er liggen? Sandew Hira en Abulkasim Al-Jaberi gaan in een interactieve workshop op zoek naar de antwoorden op deze vragen.  

door Sandew Hira en Abulkasim Al-Jaberi

Sandew Hira, de schrijversnaam van Dew Baboeram, onafhankelijke onderzoeker, econoom en historicus bij het International Institute for Scientific Research (IISR). Hij heeft meer dan 20 boeken, waaronder de 'Decolonizing The Mind'-serie en talloze artikelen geschreven over o.a. geschiedenis en kolonialisme.

Abulkasim Al-Jaberi, is schrijver en actief binnen de Palestina solidariteits- en de anti-racismebeweging. Zijn publicaties zijn onder andere te vinden op Joop.nl, Jadaliyya, Open Democracy, Egypt Independent en Voorbeeld Allochtoon. In het verleden werkte hij als journalist in Egypte.