Ga naar de inhoud

Morguh - Den Haag 2015

Avondprogramma 'De Strijd om de Stad'

Location PIP

Binckhorstlaan 36
Den Haag

Verhalen en beelden over onder meer: De Vloek in DH; Bart van der Steen over de autonomen en kraakbeweging; PAH in Spanje; Recht Auf Stadt in Duitse steden; Italiaanse beweging basisrecht op een dak boven je hoofd. Afsluitend het situationistische spel "Class War",",0,1,"2015-01-12 20:10:52

Ook Den Haag kent een geschiedenis van georganiseerde bewonersgroepen en kraakbewegingen die geprobeerd hebben van de stad wat anders te maken dan de bestuurders en kapitaalbezitters uit zou komen. En vaak met succes. Al lijkt dat een verre werkelijkheid, maar ook De Vloek heeft het voorlopig overleefd. Het gaat er nu om te bereiken dat uitstel van ontruiming ook afstel wordt.

Op zaterdagavond kun je meer horen over de campagne rond behoud van de Vloek. Maar er valt dan meer te beleven: Bart van der Steen heeft onderzoek gedaan naar kraakbewegingen en autonome bewegingen en hun resultaten in Europa en daarover het boek "The City is Ours" gepubliceerd.

Elders in Europe wordt druk georganiseerd en bewogen, zoals door de PAH in Spanje, de Recht Auf Stadt in verschillende Duitse steden, en een bloeiende Italiaanse beweging voor het basisrecht op een dak boven je hoofd.

Kunnen we daar wat van leren? Het levert ons in ieder geval inspirerende (voor)beelden op. De avond wordt afgesloten met een film over een situationistisch spel dat je leert hoe de strijd gewonnen kan worden.