Ga naar de inhoud

Morguh - Den Haag 2015

Blockupy info & mobilisatie

Location PIP

Binckhorstlaan 36
Den Haag

Informatieve workshop om vanuit Nederland aan de Blockupy-acties deel te nemen. Je kunt hier informatie krijgen over wat er in maart verwachten is, en hoe daar aan meegedaan kan worden. Tevens inventariseren we mogelijke activiteiten in Nederland om te mobiliseren en activeren.

Op 18 maart 2015 moet het (niet) gebeuren. De Europese Centrale Bank wil dan z'n nieuwe hoofdkwartier openen, een wolkenkrabber in het oosten van Frankfurt die een perfecte kopie is van de torens van Mordor.       
    
Het Blockupy-verbond roept op om de feestelijke opening van de ECB effectief te verhinderen door blokkades en andere straatacties in Frankfurt. Blockupy ziet de ECB liever gaan dan komen, vanwege haar rol in het vormen en instandhouden van de Europese neoliberale economie, en vooral vanwege haar rol in het opleggen van bezuinigingen in crisistijd. De acties zijn ook nauw verbonden aan kritiek op het vluchtelingenbeleid van de EU.
       
Om vanuit Nederland aan de acties deel te nemen, wordt een informatieve workshop gehouden. Je kunt daar informatie krijgen over wat er in maart verwachten is, en hoe daar aan meegedaan kan worden. Tevens inventariseren we mogelijke activiteiten in Nederland om te mobiliseren en activeren.

door Kees Stad van de mobilisatiegroep voor de Blockupy protesten in Frankurt op 18 maart.

Spreker

  • Kees Stad

    Publicist, activist en andersglobalist Globalinfo.nl