Laden Events

« All Events

Camping for the revolution? De praktijk van actiecamps onder de loep

Datum / tijd:
za 1 feb, 2014 : 17:30 - 19:00
Locatie:
in de
Buurthuis SamSam, Van Mierisstraat 226 Den Haag

Wat is de historische ontstaansachtergrond van deze activistische praktijk? Hoe is ze door de jaren heen geëvalueerd? En hoe kunnen we de sterktes en zwaktes begrijpen?

Actiecamps kennen al een langere geschiedenis. In de afgelopen jaren worden ze echter voor steeds meer strijdterreinen ingezet (migratie, andersglobalisme, ecologie, klimaat, feminisme, etc.). Hierdoor staat de gemene activiste voor een moeilijke keuze in zake zomerplanning. Óf je blijft gewoon de hele zomer door camperen.

Wat is de historische ontstaansachtergrond van deze activistische praktijk? Hoe is ze door de jaren heen geëvalueerd? En hoe kunnen we de sterktes en zwaktes begrijpen? Na een korte inleiding met historische anekdotes en beeldmateriaal, probeert deze workshop een gemeenschappelijk reflectie aan te zwengelen over verschillende ervaringen met het organiseren van actiecamps en lessen voor de toekomst. Centraal staat daarbij de vraag hoe actiecamps kunnen bijdragen aan het verbeden van de radicale beweging en haar sociale en politieke invloed.

Voor de achtergrond zal op globalinfo.nl binnenkort een bespreking van het onlangs verschenen boek “Protest Camps” (van Anna Feigenbaum, Fabian Frenzel and Patrick McCurdy) verschijnen.

Gegevens

Datum:
za 1 feb, 2014
Tijd:
17:30 - 19:00
Kosten:
free
2.Dh5 Festival:

Locatie

Buurthuis SamSam
Van Mierisstraat 226
Den Haag, Netherlands

Spreker

Kriss Sol

Uni Louvain-La-Neuve