Ga naar de inhoud

Morguh - Den Haag 2015

Corporate Power: Hoe bestrijd je het

Location PIP

Binckhorstlaan 36
Den Haag

Verschillende mensen en/of organisaties die actief zijn tegen de macht van multinationals doen een duit in het zakje. Deze workshop is tevens een voortzetting van de discussie van vorig jaar over de vraag of NGO's ook revolutionaire campagnes voeren?

Misschien is het tekenend dat er geen goede Nederlandse vertaling bestaat voor het in het Engels zeer gangbare Corporate Power. "De macht van het bedrijfsleven" dan maar, al klinkt dat te onschuldig. Een van de belangrijkste kenmerken van dit neoliberale tijdperk is dat steeds meer onderdelen van het leven geprivatiseerd en gecommercialiseerd worden. Keerzijde van deze ongevraagd uitgedeelde medaille is dat oncontroleerbare bedrijven steeds meer macht krijgen. 2.Dh5 eigen stellen we dan onmiddellijk de vraag wat daar aan/tegen gedaan kan worden.

Verschillende mensen en/of organisaties die actief zijn tegen de macht van multinationals doen een duit in het zakje. Tevens voortzetting van de discussie van vorig jaar, nav de campagne tegen belastingontduiking van SOMO: kunnen NGO's ook revolutionaire campagnes voeren?