Laden Events

« All Events

De nostalgie voorbij?

Datum / tijd:
za 1 feb, 2014 : 12:00 - 13:30
Locatie:
in de
Buurthuis SamSam, Van Mierisstraat 226 Den Haag

Hoe we leren van vroeger, zonder gevangene van het verleden te worden.

peter-storm-barcelona-rusland-trotskisten-anarch-syndicalisten-2dh5-2014-den-haagHeel vaak zijn generaals en strategen bezig zijn met het voorbereiden, niet van de komende maar feitelijk nog van de vorige oorlog. Datzelfde zien we ook in de sociale strijd.

Trotskisten zijn feitelijk bezig met de voorbereiding van Oktober 1917.

Klassieke anarchosyndicalisten zijn bezig met de voorbereiding van Barcelona 1936-37.

Heeft dit overdoen van historische gebeurtenissen een rationele, positieve kern, kunnen we die overbrengen naar de dag van vandaag? Hoe voorkom je tegelijk dat je erin vast blijft zitten, hoe bouw je oog voor de grote verschillen in? Hoe voorkom je tegelijk dat je bij elke opstandsgolf het wiel helemaal opnieuw moet uitvinden (anders gezegd: wat is de zin van generalisatie, van theorievorming over sociale strijd)?  Kunnen we spreken van een leerproces dat ons op de lange termijn ook echt verder brengt, hoe werkt dat dan,. waar wordt dat zichtbaar?  Dit alles licht Peter Storm, anarcho-blogger, toe aan de hand van, jawel, historische voorbeelden.      

Gegevens

Datum:
za 1 feb, 2014
Tijd:
12:00 - 13:30
Kosten:
free
2.Dh5 Festival:

Locatie

Buurthuis SamSam
Van Mierisstraat 226
Den Haag, Netherlands

Spreker

Peter Storm

Peter Storm is actief in diverse netwerken en organisaties waaronder de Tilburgse Anarcho Sociëteit en de Vrije Bond. Hij maakt ook muziek: gitaar, zang en piano, in tamelijk willekeurige volgorde. En hij schrijft dus: op deze website – waar doorgaans ook mijn elders gepubliceerde artikelen komen te staan -, voor het blad Buiten de Orde, voor de website van Doorbraak en van de Autonomen Den Haag. Hij doet nog wel meer ook, maar dat gaat niet iedereen hier iets aan.
More info:
https://www.ravotr.nl