Ga naar de inhoud

Morguh - Den Haag 2015

Dennis Bos: gespannen verhouding tussen parlement Den Haag & radicale bewegingen

Location PIP

Binckhorstlaan 36
Den Haag

Dennis Bos vertelt over merkwaardige taferelen in Den Haag toen een parlementariër in november 1918 de revolutie uitriep.

Op zondag 1 februari (om 10:00) vertelt Dennis Bos echter over merkwaardige taferelen in Den Haag, en later elders) toen een parlementariër in november 1918 de revolutie uitriep. Wat er vervolgens gebeurde is sterk verkleurd door een gezagsgetrouwe media, en wat er werkelijk gebeurde dus nauwelijks bekend. En andere verhalen over de gespannen verhouding tussen parlement en radicale bewegingen.

Dennis Bos is een vermaard historicus met als specialisatie de geschiedenis van linkse bewegingen en stromingen. Hij heeft al vaker op 2.Dh5 de zondagochtend voor zijn rekening genomen met een even hilarische als leerzame 'stand up' over zaken die met onze eigen geschiedenis te maken hebben. Dennis Bos heeft net een dikke pil afgeleverd over de herdenkingscultuur van de Commune van Parijs (Bloed en Barricaden). Eerder schreef hij met Waarachtige Volksvrienden een bewegingsbestseller over de allereerste veelal anarchistische arbeidersorganisaties in Amsterdam.

 

Spreker