Laden Evenementen

« All Evenementen

Duurzaam activisme voor groepen

Datum / tijd:
za 31 jan, 2015 : 10:30 - 11:45
Locatie:
in de
PIP, Binckhorstlaan 36 Den Haag

Hoe creëren we energieke en ondersteunende samenwerkingsverbanden tussen activisten, met ruimte voor diepgaande reflectie, analyse, het delen van ervaringen en… diepgeworteld en duurzaam activisme?

Deze workshop is gebaseerd op de Sustainable Resistance training zoals deze wordt gegeven in Ecodharma (Spanje). Het doel is om actief en concreet te onderzoeken wat bijdraagt aan goed interpersoonlijk werk in onze (affiniteits)groepen en netwerken en wat het mogelijk maakt om ons zo te organiseren dat het overeenstemt met de waarden die we in deze wereld gerealiseerd willen zien.

Hoe creëren we energieke en ondersteunende samenwerkingsverbanden tussen activisten, met ruimte voor diepgaande reflectie, analyse, het delen van ervaringen en… diepgeworteld en duurzaam activisme?

door Djhana, onder meer actief bij Deportatieverzet

Gegevens

Datum:
za 31 jan, 2015
Tijd:
10:30 - 11:45
Kosten:
free
2.Dh5 Festival:

Locatie

PIP
Binckhorstlaan 36
Den Haag, Netherlands

Organisator

Dhjana

Dhjana geeft al een aantal jaren gevarieerde trainingen aan activistengroepen, van duurzaam activisme tot verhoortraining. Kernpunt van Dhjana's trainingen is dat er, wat het onderwerp ook is, altijd een minimum aan theorie is in combinatie met een veelvoud van actieve oefeningen, waardoor deelnemers ook echt praktisch aan de slag gaan. Kritisch zelfonderzoek, ontwikkeling en het sterker worden van individuen, groepen en de beweging zijn dingen die centraal staan. Jurre, 31 jaar. Ik ben sinds de Occupy tijd actief geweest als activist in verschillende bewegingen omtrent de thema’s anti-kapitalisme & economische rechtvaardigheid, klimaatverandering en dekolonisatie. Ik kom oorspronkelijk uit Zaandam, maar ik ben naar Middelburg verhuisd waar ik aan de Roosevelt Academie heb gestudeerd. Na een gap-year in Ierland te hebben gedaan ben ik naar Wageningen gegaan waar ik Bos en Natuurbeheer heb gedaan. Momenteel ben ik geinteresseerd in de vraag of landschapsherstel werkzaamheden de focus kunnen zijn van een sociale beweging die, zonder de onrechtvaardigheid van kapitalistische uitbuiting uit het oog te verliezen, een zinvolle aanvulling kan zijn op de beweging die de uitstoot van broeikasgassen een halt toe wil roepen.
More info:
https://dhjana.nl/