Ga naar de inhoud

Changing the Game - Amsterdam 2022

Effectieve Propaganda: leren aansluiten bij je publiek

Location Black room - Ru Paré

Chris Lebeaustraat 4
Amsterdam

Hoe bereik je de buitenwereld? Hoe mobiliseer je mensen voor een actie? Hoe zet je mensen aan om zich in te zetten in jouw campagne?

Propaganda is een belangrijk onderdeel van ons activisme. Of je nu wil informeren, agiteren, of mobiliseren: je wil een bepaald politiek doel bereiken en je presentatie naar de buitenwereld speelt daar een belangrijke rol in. Je communicatiestijl kan mensen enthousiast maken of overtuigen, maar het kan ook onaantrekkelijk zijn en mensen niet aanspreken.
In deze workshop gaan we samen kijken naar effectieve methodes om je boodschap aan de mens te brengen. We zullen reflecteren op onze eigen communicatiestijl, de communicatie van andere groepen analyseren, en met creatieve oefeningen zelf experimenteren. We zullen vooral focussen op social media uitingen, aangezien de meeste groepen daar het meeste van hun ‘communicatie aan de buitenwereld’ doen.

Deze workshop wordt gegeven door de School voor Radicale Journalistiek, een project dat is voortgekomen uit de podcast Radio Kookpunt. De bedoeling van de School is om radicale mediamakers te trainen. We hebben niet alle expertise zelf in huis, maar we maken gebruik van de kennis en ervaring die in de groep aanwezig is om samen tot nieuwe inzichten te komen. Kom vooral met je eigen vragen, skills en ideeën!

Extra info

Locatie
Black room - Ru Paré
Chris Lebeaustraat 4 Amsterdam
Format
Workshop
Language
Dutch
Recording
Podcast recording