Ga naar de inhoud

Vroegah - Den Haag 2014

Kan Amazon.com kapot?

Location Buurthuis SamSam

Van Mierisstraat 226
Den Haag

Voor linkse en andere onafhankelijke boekhandels is het internetbedrijf echter een groot probleem. De vraag is dan ook of er mogelijkheden zijn om zo'n bedrijf aan te pakken. Kan Amazon.com kapot, of moeten we voortaan leven met dat allesov

kan-amazon-kapot-boekhandel-de-rooie-rat-utrecht-2dh5-2014-den-haagKwalijke multinationals - en bestaan er ook andere - hebben meestal wel felle campagnes en tegenbewegingen opgeroepen. Bij de moderne IT-monsters lijkt dat anders.

Neem Amazon.com bijvoorbeeld. Iedereen weet ondertussen wat voor ellende dat bedrijf teweeg brengt en hoe verschrikkelijk de arbeidsomstandigheden daar zijn. Toch lijkt iedereen het bedrijf voor lief te nemen (en velen doen er ook gewoon hun zaken bij).

Voor linkse en andere onafhankelijke boekhandels is het internetbedrijf echter een groot probleem. De vraag is dan ook of er mogelijkheden zijn om zo'n bedrijf aan te pakken. En daarover gaat deze workshop: kan Amazon.com kapot, of moeten we voortaan leven met dat allesoverheersende onding? De workshop vraagt actieve inbreng in de vorm van ideeën over effectieve tactieken tegen het postorderbedrijf dat alle boekhandels uit de weg aan het ruimen is.

Wat is er verder mis met Amazon.com? lees het hier in dit stuk I Was a Warehouse Wage Slave