Ga naar de inhoud

2.Dh5 Festival voor wereldversleutelaars - Utrecht 2006

Radio maken

Location PUSCII

Ganzenmarkt 24-26
Utrecht

radio maken: hoe interview je mensen en hoe maak je een reportage

Tijdens de workshop komen aan bod:

  • Hoe zet je een stream op/ hoe maak je internetradio?
  • Jingles maken.
  • Interviewtechnieken.
  • Hoe maak je een reportage?
  • Gebruik van md speler/ editten/ uitzenden.

We beginnen met uitleggen hoe je een stream maakt. Daarna zal iemand iets vertellen over hoe je mensen interviewt en hoe je een reportage maakt. Er wordt uitgelegd hoe je een interview opneemt op een md speler en vervolgens worden mensen op pad gestuurd om een korte reportage te maken. Als iedereen weer terug is worden de reportages met z'n allen beluisterd en voorzien van commentaar. Tot slot laten we zien hoe je een interview op de computer edit en uitzendt. Daarnaast kun je leren hoe je een jingle maakt.

Tijdens het festival wordt door de vrije radiozenders internetradio gemaakt zodat mensen die niet naar Utrecht komen toch kunnen volgen wat er gebeurt. Er worden interviews uitgezonden en reportages gemaakt en er is muziek. Klik op deze link http://freeteam.nl:8000/festival-2dh5.m3u als je het wil horen.
Voorafgaand aan het festival is er op deze plek al een jingle van een uur te horen. Deze jingle is te downloaden op: http://radio.indymedia.org/news/2006/01/8261.php (ca. 40 Mb).

We maken radio op zaterdag 28 januari van !3.00u.-18.00 uur, met een eventuele uitloop naar 20.00 u. Daarna wordt de hele uitzending herhaald.
Op zondag 29 januari zijn we van 13.00u.-16.00u. te beluisteren.

Mensen die mee willen doen met radio maken tijdens het festival kunnen contact met ons opnemen via: wanklank@gmail.com.