« Alle Events

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Wapenhandel en militaire interventies

za 31 jan, 2015 : 17:30 - 19:00

free

Begin deze eeuw gingen meer dan honderdduizend mensen de straat op om te protesteren tegen de Amerikaans-Britse aanval op Irak. Afgelopen jaren regende het (verlengde) militaire interventies (Afghanistan, Irak, Libië, Mali enz), vaak met Nederlandse bijdragen. Een anti-militaristisch tegengeluid moet echter met een loep gezocht worden, van protest van enige omvang is al helemaal geen sprake. Voor velen is het ook niet zo duidelijk waarom tegen dergelijke missies te zijn.

Tegelijkertijd voert Nederland jaarlijks grootschalig wapens uit, ook naar mensenrechtenschenders en conflictgebieden. In februari staat een belangrijke economische missie voor de militaire en veiligheidsindustrie naar het Midden-Oosten, onder leiding van minister Hennis van Defensie, gepland. Centraal staat deelname aan de enorme wapenbeurs IDEX in Abu Dhabi, waar krijgsmachten van over de hele wereld, maar met name uit de Golfregio, grootschalig wapens komen inslaan.

Deze workshop poogt een aanzet te geven nieuw leven te blazen in een  anti-militaristische beweging in Nederland adhv een analyse van de dubbele agenda achter Nederlands defensie- en wapenexportbeleid. Met een bijdrage van Stop Wapenhandel, dat campagne voert tegen wapenexport naar het Midden-Oosten.

Gegevens

Datum:
za 31 jan, 2015
Tijd:
17:30 - 19:00
Kosten:
free
Evenement Categorie:

Locatie

PIP
Binckhorstlaan 36
Den Haag, Netherlands

Organisator

Stop Wapenhandel