Ga naar de inhoud

Changing the Game - Amsterdam 2022

Wat is crowdfunding, waarom is het belangrijk voor de beweging en hoe doe ik het?

Workshop
Location Red room - Ru Paré

Chris Lebeaustraat 4
Amsterdam

Podcast

Een workshop voor alle activisten en radicalen die weten hoe belangrijk geld kan zijn ook al willen we daar het liefste zo min mogelijk mee bezig zijn. Crowdfunding zorgt er voor dat ook wanneer we met geld bezig zijn we tegelijkertijd onze ideeën kunnen blijven verspreiden en campagne kunnen blijven voeren.

Firestarter organiseert een praktische workshop over crowdfunding voor activisten. Crowdfunding is erg populair, maar lijkt soms net een vak apart. Leer hier een aantal dingen die je kunt meenemen als je crowdfund, hopelijk verlagen ze ook de drempel om zelf te crowdfunden voor je project.

In de workshop geven we een kort overzicht van financiën binnen de beweging. Daarna gaan we aan de slag met de praktijk van crowdfunding, met veel ruimte voor onderlinge uitwisseling. Als activisten hebben we een aantal punten mee en tegen waarmee we rekening kunnen houden als we crowdfunden. Wat zijn dingen om specifiek als activist mee te nemen in je crowdfundcampagne?

Aan het einde van de workshop presenteert Firestarter hun eigen project: een nieuw crowdfundplatform voor, door en van activisten en linkse bewegingen! We stellen ons voor, leggen uit wat Firestarter gaat doen en wat het bijdraagt aan de beweging.

Extra info

Locatie
Red room - Ru Paré
Chris Lebeaustraat 4 Amsterdam
Format
Workshop
Language
Dutch
Recording
Podcast recording