Laden Evenementen

« All Evenementen

WD-40 voor activisten

Datum / tijd:
za 20 feb, 2016 : 17:30 - 19:00
Locatie:
in de
Caracola Ruimte 1, President Rooseveltlaan 213 Maastricht

In deze praktische doe-workshop gaan we met behulp van verschillende creative thinking methodes concrete acties ontwerpen die effectief en minder voorspelbaar zijn.

In ons actierepertoire hebben we vaak ‘standaard acties’: lawaai- of uitfluitdemo’s, blokkades, lock-ons en dergelijke. Stuk voor stuk prima initiatieven, maar de laatste tijd worden acties als deze steeds ineffectiever omdat ze voorspelbaar zijn – en daarmee makkelijker voor de politie om te verhinderen. Het is hoog tijd om onze vastgeroeste patronen van een drupje olie te voorzien.

In deze praktische doe-workshop gaan we met behulp van verschillende creative thinking methodes concrete acties ontwerpen. We combineren handige speelgoedjes 🙂 met doordachte analyses en komen zo – als alles goed gaat – tot drie onweerstaanbare acties.

Gegevens

Datum:
za 20 feb, 2016
Tijd:
17:30 - 19:00
2.Dh5 Festival:

Locatie

Caracola Ruimte 1
President Rooseveltlaan 213
Maastricht, Netherlands

Organisator

Dhjana

Dhjana geeft al een aantal jaren gevarieerde trainingen aan activistengroepen, van duurzaam activisme tot verhoortraining. Kernpunt van Dhjana's trainingen is dat er, wat het onderwerp ook is, altijd een minimum aan theorie is in combinatie met een veelvoud van actieve oefeningen, waardoor deelnemers ook echt praktisch aan de slag gaan. Kritisch zelfonderzoek, ontwikkeling en het sterker worden van individuen, groepen en de beweging zijn dingen die centraal staan. Jurre, 31 jaar. Ik ben sinds de Occupy tijd actief geweest als activist in verschillende bewegingen omtrent de thema’s anti-kapitalisme & economische rechtvaardigheid, klimaatverandering en dekolonisatie. Ik kom oorspronkelijk uit Zaandam, maar ik ben naar Middelburg verhuisd waar ik aan de Roosevelt Academie heb gestudeerd. Na een gap-year in Ierland te hebben gedaan ben ik naar Wageningen gegaan waar ik Bos en Natuurbeheer heb gedaan. Momenteel ben ik geinteresseerd in de vraag of landschapsherstel werkzaamheden de focus kunnen zijn van een sociale beweging die, zonder de onrechtvaardigheid van kapitalistische uitbuiting uit het oog te verliezen, een zinvolle aanvulling kan zijn op de beweging die de uitstoot van broeikasgassen een halt toe wil roepen.
More info:
https://dhjana.nl/