Ga naar de inhoud

Morguh - Den Haag 2015

Zingen voor de toekomst: de jaren zestig verteld in muziek

Location PIP

Binckhorstlaan 36
Den Haag

Peter Storm vertelt het verhaal van de jaren zestig in de Verenigde Staten aan de hand van een aantal songs uit die tijd, zowel actieliedjes als thematische politieke songs. Hij zal deze liedjes zelf zingen en spelen op gitaar, en één en ander voorzien van een toelichtend woord.

Waar gestreden wordt, daar wordt gezongen in en over die strijd. De oorlogen en de onderdrukkers waartegen we actie voeren verschijnen als onderwerp in liedjes. In de acties zelf houden mensen de moed erin en krijgen ze lachers op hun hand door zingend hun punt te maken. Waar de zang verdwijnt, valt de strijd terug in karigheid. En de geschiedenis van strijd is vaak prima aan de hand van liedjes te schetsen

Om dat te laten zien vertelt Peter Storm het verhaal van de jaren zestig in de Verenigde Staten aan de hand van een aantal songs uit die tijd, zowel actieliedjes als thematische politieke songs. Hij zal deze liedjes zelf zingen en spelen op gitaar, en één en ander voorzien van een toelichtend woord. Meezingen is noch verboden noch verplicht.