Laden Events

« Alle Events

Zingen voor de toekomst: de jaren zestig verteld in muziek

zo 1 feb, 2015 : 11:30 - 13:00

free

Waar gestreden wordt, daar wordt gezongen in en over die strijd. De oorlogen en de onderdrukkers waartegen we actie voeren verschijnen als onderwerp in liedjes. In de acties zelf houden mensen de moed erin en krijgen ze lachers op hun hand door zingend hun punt te maken. Waar de zang verdwijnt, valt de strijd terug in karigheid. En de geschiedenis van strijd is vaak prima aan de hand van liedjes te schetsen

Om dat te laten zien vertelt Peter Storm het verhaal van de jaren zestig in de Verenigde Staten aan de hand van een aantal songs uit die tijd, zowel actieliedjes als thematische politieke songs. Hij zal deze liedjes zelf zingen en spelen op gitaar, en één en ander voorzien van een toelichtend woord. Meezingen is noch verboden noch verplicht.

Gegevens

Datum:
zo 1 feb, 2015
Tijd:
11:30 - 13:00
Kosten:
free
2.Dh5 Festival:

Locatie

PIP
Binckhorstlaan 36
Den Haag, Netherlands

Spreker

Peter Storm

Peter Storm is actief in diverse netwerken en organisaties waaronder de Tilburgse Anarcho Sociëteit en de Vrije Bond. Hij maakt ook muziek: gitaar, zang en piano, in tamelijk willekeurige volgorde. En hij schrijft dus: op deze website – waar doorgaans ook mijn elders gepubliceerde artikelen komen te staan -, voor het blad Buiten de Orde, voor de website van Doorbraak en van de Autonomen Den Haag. Hij doet nog wel meer ook, maar dat gaat niet iedereen hier iets aan.
More info:
https://www.ravotr.nl