Laden Evenementen

← Terug naar Evenementen

Naomie Pieter (Theater de Generator)

http://www.theaterdegenerator.nl

Naomie Pieter is danser, choreograaf, black queer activist en performance artist. In haar werk richt zij zich op zwarte maatschappelijke problematiek, het aankaarten van racisme en homofobie, het doorbreken van vooroordelen en het empoweren van de zwarte gemeenschap en de LHBTQIA+ zwarte gemeenschap. Dit doet ze via dans en beweging.

Theater en productiehuis De Generator is een nieuw Leids podium voor professioneel maatschappelijk geëngageerd theater en grensoverschrijdende kunst. Naast het programmeren van nieuw politiek theater uit het hele land, is het ook een productiehuis waar jonge makers met een nieuwe blik op de wereld, theater maken. Makers en kunstenaars die maatschappelijke kwesties aan de orde stellen via professioneel theater en performancekunst. Een theater met een activistische drijfveer, dat het publiek de kans wil bieden om niet enkel als observator naar theater te kijken, maar een actieve positie in te nemen en verantwoordelijk wil maken voor de thema´s die aangesneden worden. www.theaterdegenerator.nl

2.Dh5:

Events

februari 2018
za 10 feb : 12:00 - 13:15

Theater als actievorm

Theater de Generator uit Leiden geeft n.a.v. eigen ervaringen, een presentatie over geëngageerd en politiek theater. Hieraan gekoppeld geven ze een workshop over directe actie middels theater. De sessie eindigt met een discussie over theater als actievorm.

+ Exporteer Evenementen