Ga naar de inhoud

Technieken van de Strijd - Nijmegen 2007

Verslag 2.Dh5 Nijmegen 2007

Kort nadat scholieren in diverse steden hun blokkades op vrijdagavond beëindigden begon in Nijmegen de derde editie van het 2.Dh5-festival. Een samenscholing van activisten en wereld versleutelaars. Tot en met zondag zullen er workshops plaatsvinden door en voor activisten met het doel tot meer samenwerking te komen en om kennis en ervaringen met elkaar te delen.

Download het oude (2007) programma van het festival 2007 als pdf-bestand (51 kb)
Download het oude (2007) programmaboekje van het festival 2007 als pdf-bestand (2785 kb)

Op vrijdagavond om 20.30 uur vond in de Klinker de openingszet plaats. Uiteraard werd uitgelegd wat de schaakterm 2.Dh5 inhoudt. Hoogtepunt was de première van de documentaire ‘De Grote Broek in beeld’ (over Nijmeegs woon-, werk- en actiepand de Grote Broek). Daarnaast werden er een aantal actiebloopers vertoond. Van de SP Utrecht die zich door politie als makke schapen bij een Total tankstation liet wegjagen (ze waren vergeten een vergunning aan te vragen) tot aanhangers van extreemrechts die een verkeerd pand bekladden en naderhand een anonieme excuusbrief stuurden. De avond werd afgesloten met de historische film ‘Dodewaard gaat dicht’.

Zaterdag vonden er binnen niet alleen workshops plaats over het migrantenbeleid, repressie, urbane denktanks, feminisme en vrouwenstrijd en over organiseren kun je leren; Rebelact bracht de lesstof direct in de praktijk en ging met alle deelnemers de straat op om als ‘shop zombies’ aandacht te vragen voor Niet-Winkeldag. Ook was er de mogelijkheid om aan de slag te gaan met radio maken, spuitmallen maken, adbusten en nog veel meer.

zondagochtend ging het programma verder om 10.30 met ‘een filmische blik op de activistenfilm’.