Verslag: Feminisme en vrouwenstrijd

Na een korte inleiding over de geschiedenis van de vrouwenstrijd en de invloed op de linkse beweging (het persoonlijke is politiek), hebben we aan de hand van 3 stellingen gediscussieerd.

Verslag: Organiseren kun je leren

over basisgroepen en meer...

Zo'n dertig jaar geleden gingen mensen die tegen kernenergie aktie voerden zich organiseren in basisgroepen.

Verslag: Justitie? Taarten

Op 12 december 2006 werden 4 mensen opgepakt voor het schilderen van deze leus op een viaduct over de A15. De tekst was een reactie op de xenofobe toon van de verkiezingspropaganda in het algemeen, en de uitspraken van Geert Wilders in het bijzonder.

Verslag: Directe solidariteit

Met een aardige opkomst van veelal mensen die op de een of andere manier betrokken waren of zijn bij het onderwerp, werd de workshop Directe Solidariteit voorgezeten door Christiaan.

Verslag: De Wereld + jij = Loesje

De wereld + jij = Loesje was een leuke workshop waarin de medewerkers van Loesje Nijmegen (met z’n drieën helaas overtallig op de twee deelneemsters) een kijkje gaven in de organisatie van Loesje een leuke vingeroefening in prikkelende slogans boden.

Verslag: Aktieblaadje

Hiernaast het eindresultaat van onze workshop. Het uiteindelijke blad is in een kwartiertje in elkaar geflanst, maar ja het gaat ook vooral om het idee...

Verslag: Afhaken-aanhaken

Continuïteit en kontakt door de jaren heen Wat zorgt dat mensen die activisten en critici zijn ook actief blijven of wellicht op een later tijdstip weer actief willen worden. Tijdens deze discussie kwamen verschillende vragen naar voren, zoals waarom zijn mensen op een gegeven moment niet langer betrokken bij de grote beweging van maatschappijkritiek en -verandering. Een aantal belangrijke punten die werden genoemd had te maken met de afstand tussen de mensen die nu actief zijn en de mensen die ooit actief zijn geweest, ervaringen en informatie over actievoeren en alles wat ermee samenhangt en de groepsprocessen en ervaringen tijdens verschillende type acties

Verslag: Activistenfilms

De activistenfilm is over het algemeen een slap aftreksel van wat we dagelijks op televisie zien. Bijna elk verslag van bijna elke actie lijkt op elkaar ondanks eventuele ´opleuking´ door een snellere montage of het plaatsen van een muziekje onder de beelden.