Ga naar de inhoud

Solidariteit - Amsterdam 2024

Verslag: Justitie? Taarten

Op 12 december 2006 werden 4 mensen opgepakt voor het schilderen van deze leus op een viaduct over de A15. De tekst was een reactie op de xenofobe toon van de verkiezingspropaganda in het algemeen, en de uitspraken van Geert Wilders in het bijzonder.

Stop de tsunami van racisme!

Na 2 nachten vastgezeten te hebben, werden de schilders met een dagvaarding naar huis gestuurd. Enkele maanden later diende de rechtszaak. Van de 4 gearresteerden werd uiteindelijk slechts 1 persoon daadwerkelijk veroordeeld. Een ander werd wegens een vormfout vrijgesproken en de laatste 2 werden niet vervolgd.
Er werd een civiele vordering van 10.000,- euro geeist. Dat zou het schoonmaken gekost hebben…
De rechter deed direct uitspraak: een werkstraf van 40 uur en de toewijzing van de volledige civiele vordering. Uiteraard is hier hoger beroep tegen ingesteld, maar ook het Hof vond dat de schadevergoeding betaald moest worden. Tegen deze beslissing loopt een cassatie beroep bij de Hoge Raad.

Om dit geld bij elkaar te krijgen worden er lekkere hapjes en taarten verkocht! Afgelopen zomer is er al wat geld bijeen gekregen door de verkoop van seitanbroodjes bij de Valkhof Affaire in Nijmegen, en dit weekend wordt geprobeerd dat bedrag te verhogen. Gedurende de hele zaterdag en zondag zijn er stukken vegataart te koop in de grote zaal in het wijkcentrum aan de Burghardt vd Berghstraat. Zeer veel verschillende soorten. ’s Avonds worden er loempia’s verkocht in de Onderbroek en Kafe Bijstand.

Eet smakelijk!!!