Laden Events

« All Events

Onderzoek als basis voor actie

Datum / tijd:
za 1 feb : 11:30 - 13:00
Locatie:
in de
Library (BAK), Pauwstraat 13A Utrecht

Waarom onderzoek en feiten op orde hebben van belang is bij campagnes en acties. En hoe doe je goed onderzoek? Welke bronnen gebruik je? Hoe kom je aan informatie? Hoe werkt de Wet Openbaarheid Bestuur (WOB)? Met praktische oefeningen. Neem laptop/tablet mee.

Als je wilt dat je actie of campagne een breder bereik krijgt komt al snel het benaderen van en in gesprek gaan met pers aan de orde. Het gaat er dan vaak om dat jouw verhaal zo goed en duidelijk doorklinkt in de media, daarmee meer mensen bereikt en bewustwording, steun en misschien ook meer actie oplevert. Of dat je tegenstanders weten dat ze onder de loep liggen en/of verzet kunnen verwachten. Journalisten staan niet automatisch aan jouw kant, maar hoeven (uitzonderingen daargelaten) ook geen vijand te zijn.

Hoe pak je dat aan? Hoe schrijf je een goed persbericht? Welke rol kan het gebruik van sociale media spelen bij het verslag doen van acties? Hoe sta je pers zo te woord dat jouw verhaal overtuigend naar voren komt? Geen lange verhalen, maar vooral ook eigen inbreng en het doen van oefeningen in bijvoorbeeld het schrijven van een persbericht en het doen van perswoordvoering.

Gegevens

Datum:
za 1 feb
Tijd:
11:30 - 13:00
2.Dh5 Festival:
Events Tags:

Locatie

Library (BAK)
Pauwstraat 13A
Utrecht, Netherlands

Sprekers

Mark

Mark Akkerman is onderzoeker bij Stop Wapenhandel en actief bij 2.Dh5 & diverse actiegroepen rond anti-militarisme en migratiestrijd.

Bas van Beek (PAJ)

Bas van Beek is onderzoeksjournalist bij het Platform Authentieke Journalistiek
More info:
https://authentiekejournalistiek.org
Space
Library
Format
Workshop
Language
Dutch