Ga naar de inhoud

Defeating Dystopia? - Utrecht 2020

Onderzoek als basis voor actie

Workshop
Location Library (BAK)

Pauwstraat 13A
Utrecht

Waarom onderzoek en feiten op orde hebben van belang is bij campagnes en acties. En hoe doe je goed onderzoek? Welke bronnen gebruik je? Hoe kom je aan informatie? Hoe werkt de Wet Openbaarheid Bestuur (WOB)? Met praktische oefeningen. Neem laptop/tablet mee.

Als je wilt dat je actie of campagne een breder bereik krijgt komt al snel het benaderen van en in gesprek gaan met pers aan de orde. Het gaat er dan vaak om dat jouw verhaal zo goed en duidelijk doorklinkt in de media, daarmee meer mensen bereikt en bewustwording, steun en misschien ook meer actie oplevert. Of dat je tegenstanders weten dat ze onder de loep liggen en/of verzet kunnen verwachten. Journalisten staan niet automatisch aan jouw kant, maar hoeven (uitzonderingen daargelaten) ook geen vijand te zijn.

Hoe pak je dat aan? Hoe schrijf je een goed persbericht? Welke rol kan het gebruik van sociale media spelen bij het verslag doen van acties? Hoe sta je pers zo te woord dat jouw verhaal overtuigend naar voren komt? Geen lange verhalen, maar vooral ook eigen inbreng en het doen van oefeningen in bijvoorbeeld het schrijven van een persbericht en het doen van perswoordvoering.

Sprekers

Extra info

Locatie
Library (BAK)
Pauwstraat 13A Utrecht
Space
Library
Format
Workshop
Language
Dutch