Laden Events

« Alle Events

Praat eens normaal, joh.

za 23 feb, 2019 : 14:30 - 16:15

Klassenstrijd, ja! Maar hoe zit dat eigenlijk binnen onze eigen beweging? Zijn onze groepen inclusief als het om verschillende klasse-achtergronden gaat of reproduceren we klassisme zelf ook? Kan je je thuis voelen in activistengroepen als je tegelijkertijd keihard moet werken om de eindjes aan elkaar te knopen? We hebben een theoretische basis nodig voor ons activisme, maar verzanden we dan niet al te vaak in academisch (en ontoegankelijk) taalgebruik? Spreken we elkaars taal nog wel?

In deze workshop onderzoeken we onze eigen verschillende klasse-achtergronden. Wat zijn de sterke punten van iedere klasse? En wat zijn de lastige punten? We kijken hoe klassisme zich in onze groepen uit en proberen uit te vinden hoe we klassisme binnen de beweging kunnen bestrijden.

Gegevens

Datum:
za 23 feb, 2019
Tijd:
14:30 - 16:15
2.Dh5 Festival:
Events Tags:
,

Locatie

4bid Gallery (OT301)
Overtoom 301
Amsterdam, Netherlands

Spreker

Dhjana

Dhjana geeft al een aantal jaren gevarieerde trainingen aan activistengroepen, van duurzaam activisme tot verhoortraining. Kernpunt van Dhjana's trainingen is dat er, wat het onderwerp ook is, altijd een minimum aan theorie is in combinatie met een veelvoud van actieve oefeningen, waardoor deelnemers ook echt praktisch aan de slag gaan. Kritisch zelfonderzoek, ontwikkeling en het sterker worden van individuen, groepen en de beweging zijn dingen die centraal staan.
More info:
https://dhjana.nl/

Extra info

Space
4bid Gallery
Format
Workshop
Language
Dutch