Ga naar de inhoud

Defeating Dystopia? - Utrecht 2020

Praktisch perswerk

Location Library (BAK)

Pauwstraat 13A
Utrecht

Hoe schrijf je een goed persbericht voor je actie, campagne of andere activiteit? Hoe breng je op een goede manier je verhaal over als je pers te woord staat? Hoe gebruik je social media bij je perswerk? Praktische workshop met oefeningen.

Als je wilt dat je actie of campagne een breder bereik krijgt komt al snel het benaderen van en in gesprek gaan met pers aan de orde. Het gaat er dan vaak om dat jouw verhaal zo goed en duidelijk doorklinkt in de media, daarmee meer mensen bereikt en bewustwording, steun en misschien ook meer actie oplevert. Of dat je tegenstanders weten dat ze onder de loep liggen en/of verzet kunnen verwachten. Journalisten staan niet automatisch aan jouw kant, maar hoeven (uitzonderingen daargelaten) ook geen vijand te zijn.

Hoe pak je dat aan? Hoe schrijf je een goed persbericht? Welke rol kan het gebruik van sociale media spelen bij het verslag doen van acties? Hoe sta je pers zo te woord dat jouw verhaal overtuigend naar voren komt? Geen lange verhalen, maar vooral ook eigen inbreng en het doen van oefeningen in bijvoorbeeld het schrijven van een persbericht en het doen van perswoordvoering.

Extra info

Locatie
Library (BAK)
Pauwstraat 13A Utrecht
Space
Library
Format
Workshop
Language
Dutch