Laden Events

« Alle Events

Recht / Links: de macht van ideeën

za 23 feb, 2019 : 16:30 - 17:45

Wat is de rol van ideeën in politieke strijd? Activisme in sociale bewegingen wordt vaak als een praktisch gebeuren gezien, gericht op het organiseren van acties. Maar ideeën hebben eveneens een belangrijke politieke invloed. In zijn boek ‘De conservatieve revolte’ kijkt Merijn Oudenampsen naar de rol van ideeën op rechts. Merijn Oudenampsen, gaat aan de hand van zijn boek in discussie met filosofe Khadija al Mourabit en antropoloog Paul Mepschen over de rol van ideeën op rechts, en wat links hier van kunnen leren. Moderatie: Femke Kaulingfreks

Gegevens

Datum:
za 23 feb, 2019
Tijd:
16:30 - 17:45
2.Dh5 Festival:
Events Tags:
,

Locatie

Studio 1 (OT301)
Overtoom 301
Amsterdam, Netherlands

Sprekers

Merijn Oudenampsen

Merijn Oudenampsen is politicoloog en socioloog. Hij werkt als onderzoeker aan de Universiteit van Amsterdam, waar hij de politieke geschiedenis van het Nederlandse neoliberalisme in kaart brengt.
More info:
https://merijnoudenampsen.org/

Khadija al Mourabit

Philosopher: Logician. Brain & Cognitive Sciences. | Public Speaker | Moderator | Documentary maker: "de Reis van Khadija"
More info:
https://twitter.com/CurldPhilosophr

Paul Mepschen

Anthropologist. Rotterdammer. Lecturer. Leftist. Working on sex, culture and politics in Europe. Interested in rebuilding an independent Left.
More info:
https://twitter.com/paulmepschen

Femke Kaulingfreks

Femke Kaulingfreks (1981) is politiek filosofe en antropologe. Voor haar proefschrift over ontregelende politiek deed zij uitgebreid veldonderzoek in sociaal achtergestelde wijken in Nederland en Frankrijk. Ze schreef artikelen voor onder meer De Correspondent en de Volkskrant. Zij schreef recent het boek Straatpolitiek waarin zij het politieke engagement van jongeren laat zien, buiten het stemhokje en de politieke partijen om.
More info:
https://www.inholland.nl/onderzoek/personen/onderzoek-femke-kaulingfreks

Extra info

Space
Studio 1
Format
Panel discussion
Language
Dutch