Laden Events

« Alle Events

De rol van vrouwen in de strijd tegen racisme en onderdrukking

za 1 feb : 10:00 - 11:15

Waarom zijn het de mannen die vaak de woordvoering doen? En waarom zitten vrouwen vaak meer op de achtergrond en doen ze het ondersteunende werk? Fatima Faid gaat in gesprek met Ying Que en Mariam El Maslouhi om te kijken naar hun eigen ervaringen van de rol van vrouwen in de anti-racisme bewegingen en daar buiten. We vragen ook naar welke vrouwen we kunnen terugkijken voor inspiratie, ideeën, en hoop. Maar vooral, wat kunnen wij hier en nu doen om tegen seksisme in onze eigen bewegingen?

Gegevens

Datum:
za 1 feb
Tijd:
10:00 - 11:15
2.Dh5 Festival:
Events Tags:
,

Locatie

Auditorium (BAK)
Pauwstraat 13A
Utrecht, Netherlands

Sprekers

Fatima Faid (Stadspartij Den Haag)

Fatima Faid heeft gewerkt met meiden vrouwen en zwerfjongeren; 10 jaar in de schilderswijk, Transvaal en stationsbuurt als adviseur zorgvernieuwende projecten van aanbod naar vraaggericht. Ze is Raadslid Haagse Stadspartij, en kandidaat 2de kamer Bij1. Daarnaast is ze actief in de anti racisme, vrouwen- en armoede bewegingen.
More info:
https://haagsestadspartij.nl/personnel/fatima-faid/

Ying Que

Ying Que is antropoloog, facilitator en cultureel activist met een achtergrond in anarchistische antropologie. Sinds 2016 is ze deel van Read-in, een collectief dat experimenteert met samen lezen en memorizing. Daarnaast is ze co-initiator van queer collectief niet normaal*, dat sinds 2017 feestjes organiseert in poppodium Ekko op basis van safe space Party Praxis. Haar werkpraktijk combineert actie-onderzoek, performance en programma en is gesitueerd binnen de kunstwereld, onderwijsorganisaties en politieke gemeenschappen. Als activist en facilitator of moderator tijdens groepsprocessen of gesprekken zet ze zich in voor een feministische en antiracistische beweging. Haar huidige onderzoek focust op feministische pedagogiek, cultureel activisme, en de koloniale nalatenschap van Nederland en Indonesië. Ze was resident bij KUNCI Cultural Studies Center, Yogyakarta, 2019; medeorganisator van Elephants in the Room, Assembly for Commoning Art Institutions, Casco Art Institute, Utrecht, 2018; en werkte mee aan CATALOGUE No 3, een immaterieel publicatieproject met Display Distribute, KUNCI en Read-in voor Seoul Mediacity Biennale, Seoul, 2018. Que woont en werkt in Utrecht en daarbuiten.

Mariam El Maslouhi

Mariam El Maslouhi is een Nederlandse-Marokkaanse of Marokkaanse-Nederlander, het maakt haar niet zoveel uit. Bijna een college dropout, maar hoe tof dat ook klinkt besloot zij toch haar studie af te ronden. Ze werkt nu als beleidsmedewerker op een hele linkse fractie in Den Haag en produceert meerdere podcasts. Via social media heeft zij haar stem gevonden. Stukken die zij heeft geschreven over Marokko zijn te vinden in het Engels en af en toe durft ze het aan om in het Nederlands te schrijven. De en het, dit en dat blijft ze door elkaar halen. Mariam heeft een passie voor een mening hebben, kinderen, protestbewegingen en muziek. Voor raï muziek uit de jaren 80 mag je haar wakker maken.
More info:
https://twitter.com/mariammaslouhi

Extra info

Space
Auditorium
Format
Open discussion
Language
Dutch