Laden Events

« All Events

Dennis Bos: De Rode Familie? Strijdbaarheid en erfelijkheid

Datum / tijd:
zo 2 feb : 10:00 - 11:15
Locatie:
in de
Auditorium (BAK), Pauwstraat 13A Utrecht

Historicus Dennis Bos over de verschillende manieren waarop socialisten, communisten en anarchisten hun strijdvormen, actiemiddelen en tradities in de loop der tijd in stand hebben gehouden aan hebben aangepast.

Dit jaar spreekt Dennis Bos over de verschillende manieren waarop socialisten, communisten en anarchisten hun strijdvormen, actiemiddelen en tradities in de loop der tijd in stand hebben gehouden aan hebben aangepast. Staken, demonstreren en 1 Mei vieren: voor alles is een eerste keer. Maar hoe gaat het verder? Hoe worden waardevolle uitvindingen bewaard, geleerde lessen overgedragen? Van oudsher claimen politieke partijen, vakbonden en andere formele organisaties daarin een hoofdrol voor zichzelf. Bos verteld over andere, informele banden tussen generaties en familieleden die in het verborgene een minstens zo grote rol spelen.

Gegevens

Datum:
zo 2 feb
Tijd:
10:00 - 11:15
2.Dh5 Festival:
Events Tags:
,

Locatie

Auditorium (BAK)
Pauwstraat 13A
Utrecht, Netherlands

Spreker

Dennis Bos (Historicus, Universiteit Leiden)

Dennis Bos (1969) werkt als historicus aan de Universiteit Leiden en publiceert regelmatig over de geschiedenis van radicale socialisten, communisten en anarchisten.
More info:
http://radicaalmarginaal.nl/
Space
Auditorium
Format
Presentation + Q&A
Language
Dutch