Do not accept the things you cannot change. Change the things you cannot accept ― Angela DavisWhat matters is not to know the world but to change it. ― Frantz FanonIf the climate were a bank, it would have been saved ― Naomi KleinThere is a princess in all our heads: she must be destroyed. ― Laurie Penny
Laden Events

« All Events

Buurt en Beweging: lokale activisten en de wereldrevolutie in Amsterdam-West

Datum / tijd:
zo 11 feb, 2018 : 10:00 - 11:15
Locatie:
in de
Cinema (OT301), Overtoom 301 Amsterdam

Dennis Bos vertrekt in gedachten vanaf de Overtoom om te vertellen over het netwerk van activisten zoals Domela Nieuwenhuis, en andere anarchisten, communisten, en sociaaldemocraten die in de omliggende straten van de Kinkerbuurt tussen 1880 en 1980 de sociale strijd soms hoog deed oplaaien.

Dit keer komt 2.Dh5 komt dit keer bijeen op de Overtoom, de grens van een buurt die sinds de aanleg in het laatste kwart van de negentiende eeuw regelmatig een haard van revolutionaire agitatie en sociaal verzet is geweest. De zondagsopening gaat daarom over de bewogen geschiedenis van de Kinkerbuurt tussen 1880 en 1980, van de eerste anarchistische fietsenmaker die zich in de buurt vestigde tot en met de Kroningsrellen van 1980 die er begonnen. Aan de hand van belangrijke plekken, personen en gebeurtenissen wordt de lokale geschiedenis van de Vrije Socialisten, de vroege SDAP, de CPN en andere radicale onruststokers belicht.

Gegevens

Datum:
zo 11 feb, 2018
Tijd:
10:00 - 11:15
2.Dh5 Festival:

Locatie

Cinema (OT301)
Overtoom 301
Amsterdam, Netherlands

Spreker

Dennis Bos (Historicus, Universiteit Leiden)

Dennis Bos (1969) werkt als historicus aan de Universiteit Leiden en publiceert regelmatig over de geschiedenis van radicale socialisten, communisten en anarchisten.
More info:
http://radicaalmarginaal.nl/
Space
Cinema (upstairs)
Format
Presentation + discussion
Language
Dutch