Do not accept the things you cannot change. Change the things you cannot accept ― Angela DavisWhat matters is not to know the world but to change it. ― Frantz FanonIf the climate were a bank, it would have been saved ― Naomi KleinThere is a princess in all our heads: she must be destroyed. ― Laurie Penny
Laden Events

« All Events

CANCELLED: Dit is het rechtsextremistische netwerk in Europa

Datum / tijd:
za 10 feb, 2018 : 14:30 - 15:45
Locatie:
in de
Studio 1 (OT301), Overtoom 301 Amsterdam

CANCELLED due to illness. Journalist Dimitri Tokmetzis bracht met verschillende databronnen het rechtsextremistische netwerk in Europa in kaart. Vandaag presenteert hij enkele bevindingen.

De bevindingen van vandaag hebben vooral betrekking op het Facebooknetwerk van radicaal- en extreemrechts. Door een aantal sporen op Facebook te volgen, is het mogelijk om radicaal- en extreemrechtse organisaties te vinden, te zien welke connecties er zijn en ideologische bronnen van organisaties te identificeren. Daarnaast is het mogelijk om te zien met welke thema’s verschillende groepen bezig zijn. Tot slot – maar die analyse is nog niet gedaan – moet het mogelijk zijn om gemeenschappelijke thema’s en campagnes te ontwaren tussen verschillende groepen.

In deze talk zal Dimitri stil staan bij de methoden die hij heeft gehanteerd, enkele voorlopige resultaten presenteren en zal de mogelijkheden van verder onderzoek op andere platformen behandelen.

Gegevens

Datum:
za 10 feb, 2018
Tijd:
14:30 - 15:45
2.Dh5 Festival:
Events Tags:
,

Locatie

Studio 1 (OT301)
Overtoom 301
Amsterdam, Netherlands

Spreker

Dimitri Tokmetzis (Journalist – De Correspondent)

Dimitri Tokmetzis is journalist bij De Correspondent. Voor zijn werk gebruikt hij veel data en andere vernieuwende onderzoeksmethoden. Met zijn huidige project probeert hij extreme bewegingen in kaart te brengen. Hij is co-auteur van het boek Je hebt wél iets te verbergen: over het levensbelang van privacy.
More info:
https://decorrespondent.nl/dimitritokmetzis
Space
Studio 1
Format
Presentation + Q&A
Language
Dutch