Do not accept the things you cannot change. Change the things you cannot accept ― Angela DavisWhat matters is not to know the world but to change it. ― Frantz FanonIf the climate were a bank, it would have been saved ― Naomi KleinThere is a princess in all our heads: she must be destroyed. ― Laurie Penny

« Alle Events

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Hoe pakken we de stad terug?

za 10 feb, 2018 : 10:30 - 11:45

Amsterdam is in rap tempo aan het veranderen. Binnen de ring wordt de sociale huisvesting al jarenlang afgebroken. Betaalbare woningen zijn zo goed als onvindbaar. Yuppie mono-cultuur viert hoogtij en massa-toerisme vervreemd steeds meer Amsterdammers van het centrum. De trend van afbraak, veryupping en toeristificering is na de crisis van 2008 alleen maar sneller gegaan. Eindelijk staan deze thema’s op de politieke agenda. Gentrificatie is inmiddels een algemeen bekend begrip. Er zijn de afgelopen jaren verscheidene actie-groepen bezig geweest om het één in ander in beweging te krijgen. Ook zijn er steeds meer groepen bezig met het heruitvinden van de wooncooperatie. Al deze issues spelen ook buiten Amsterdam.

In dit onderdeel voeren wij een gesprek met mensen die de afgelopen jaren in actie zijn gekomen. Daarna open we de discussie, ook met de zaal:

  • Hoe keren wij het tij?
  • Wat valt er nog te redden en hoe moeten wij het recht op de stad terug opeisen?
  • Hoe krijgen wij weer zeggenschap over onze huizen en buurten?
  • Waar zou onze focus moeten liggen?

Gegevens

Datum:
za 10 feb, 2018
Tijd:
10:30 - 11:45
Evenement Categorie:
Evenement Tags:

Locatie

Studio 1 (OT301)
Overtoom 301
Amsterdam, Netherlands

Overige informatie

Space
Studio 1
Format
Panel discussion
Language
Dutch