Do not accept the things you cannot change. Change the things you cannot accept ― Angela DavisWhat matters is not to know the world but to change it. ― Frantz FanonIf the climate were a bank, it would have been saved ― Naomi KleinThere is a princess in all our heads: she must be destroyed. ― Laurie Penny
Laden Evenementen

« All Evenementen

Rebel Cities

Datum / tijd:
za 10 feb : 12:00 - 13:15
Locatie:
in de
OT 301, Overtoom 301 Amsterdam

Hoe moeten bottom-up sociale bewegingen zich verhouden tot de gemeentelijke politiek. Waar liggen de kansen en gevaren. We gaan in gesprek met activisten die in de lokale politiek zijn gestapt.

Gegevens

Datum:
za 10 feb
Tijd:
12:00 - 13:15
2.Dh5 Festival:
Evenement Tags:

Locatie

OT 301
Overtoom 301
Amsterdam, Netherlands

Organisatoren

vreer (Amsterdam Bij1)

vreer is anarcho-trans* activist die zich vooral bezighoudt met trans en queer zaken en mensenrechteneducatie hierover. Hen is de initiator van Principle 17 voor trans*zorg op maat en op basis van mensenrechten. vreer is bestuurslid bij Transgender Europe (TGEU) en filmfestival TranScreen. Verder is hen bestuurslid bij en raadskandidaat voor Amsterdam BIJ1. Je schrijft vreer zonder hoofdletter en gebruikt die/hen/hun als je over hen praat. Want vreer heeft niet veel op met (gender)hokjes en hoofdletters.
More info:
http://www.vreer.net/

Fatima Faid (Stadspartij Den Haag)

Nadat Fatima in 2012, als fractievertegenwoordiger voor de Haagse Stadspartij, zitting nam in de commissie samenleving is zij in maart 2014 verkozen tot raadslid. Voordat ze actief werd in de raad werkte Fatima bij Stiom in stadsdeel Centrum. Door haar jarenlange achtergrond in zorg en welzijn heeft Fatima veel ervaring met armoede, gezondheidsachterstanden, integratie, sociale uitsluiting en het gemeentelijk beleid op deze terreinen. Fatima is vooral gericht op zelforganisatie.
More info:
https://haagsestadspartij.nl/personnel/fatima-faid/

Jelle de Graaf (Piratenpartij Amsterdam)

Jelle de Graaf (1989) is een geboren activist. Zijn moeders leefden jarenlang in het vredesaksiekamp in Woensdrecht, in verzet tegen de komst van de kruisraketten. Sinds 2014 zit hij in de bestuurscommissie van Amsterdam West namens de Piratenpartij. Hij is mede-oprichter van De Meent, een platform dat Nederlandse initiatieven uit de commons-beweging verenigt, en actief voor Fair City. Jelle is lijsttrekker van de Piratenpartij Amsterdam bij de gemeenteraadsverkiezingen 2018.
More info:
https://amsterdam.piratenpartij.nl/kandidaten-kieslijst-gemeenteraadsverkiezingen-amsterdam-2018/
Format
Panel discussion
Language
Dutch