Verslag: Oproer in griekenland

De sessie over Griekenland bestond uit drie aspecten. Ten eerste was daar de presentatie en inleiding door een studente wiens naam mij helaas is ontschoten. Ten tweede was er een Skype verbinding met een Griekse activist die een geschiedenis gaf van een aantal grote stand offs door de jaren heen en ten derde was er een open discussie tussen de aanwezigen om netwerken te versterken en te verbreden en om de staat van Nederland te bespreken.

Verslag samenwerking met vakbonden

Voorstellingsrondje: verschillende ervaringen, deels van kaderleden van FNV en andere actieve vakbondsleden, deels van anarchistische actievoerders en anarchosyndicalisten, deels van ZZP-ers.

Verslag Internetveiligheid

Het uitgangspunt van de workshop is dat het lastig is om online anoniem te blijven. Aan de hand van een fictief klokkenluidersscenario wordt bekeken hoe het voor overheid en bedrijven mogelijk is om gegevens over je identiteit te verzamelen en hoe je dat tegen kunt gaan.

Verslag: Radicaliseren in de praktijk

Centrale vraag in deze workshop is: hoe overtuig je mensen om een stap verder te gaan dan alleen onvrede uiten met het systeem, door bijvoorbeeld mee te gaan naar een demonstratie, bijeenkomst of actie?

Verslag: 1 jaar Occupy Wall Street

Ying Que kwam in Amerika aan toen het tentenkamp in het Zucotti Park pas was ontruimd. Zij geeft een overzicht van haar ervaringen en indrukken.

Verslag: Sociale wetenschap in dienst van sociale rechtvaardigheid?

De theorievorming inzake sociale wetenschappen kent over het algemeen een vast omschreven formeel kader, waarbinnen wordt gedefinieerd wat wetenschap is. Tegenwoordig wordt dit bepaald door het postmodernisme. Theoretici zijn Lacan, Latour en Wasari, die vooral gespecialiseerd zijn in het ontwerpen van jargon.

Verslag: Migrantenacties

24 november 2012, 2dh5 - Verslag van workshop/meeting met drie activisten van het vluchtelingenactiekamp aan de Notweg tijdens 2dh5 zaterdagmiddag in Amsterdam.