Ga naar de inhoud

2.Dh5 - Amsterdam 2018

2.Dh5 keert terug naar Amsterdam in 2018

2.Dh5 is terug! Na een jaar pauze, vindt in het weekend van 9 t/m 11 februari de 12e editie plaats in OT301 in Amsterdam. Met een programma vol workshops, discussies en praatjes over strategieën, campagnes en inhoudelijke verdieping. Altijd gericht op de toekomst en op het zoeken naar oplossingen om uit deze gure rechtse winter te geraken. Maar ook de plek om bij te praten met andere wereldversleutelaars en om nieuwe plannen te smeden.

Op het moment van schrijven is het programma van het weekend nog volop in ontwikkeling. We zullen met workshops, lezingen en paneldiscussies aandacht bieden aan uiteenlopende onderwerpen, steeds gericht op de vraag waar we heen willen en hoe dat het beste aangepakt kan worden. Strategieën voor verandering dus, op vele vlakken: feminisme, queer, anti-racisme, anti-fascisme, de-kolonialisme, anti-militarisme, internationale solidariteit, klimaat/ecologie, arbeidsstrijd, migratie/no-border, internet vrijheid/privacy, recht op stad/anti-gentrificatie en alle kruising daar tussen. Maar ook workshops om praktische handvaten te bieden en een cultureel programma in de avonden. In de tweede helft van december maken we het programma bekend. Houd hiervoor onze website en Facebook-pagina in de gaten.

De laatste editie van 2.Dh5 vond begin 2016 in Maastricht plaats. Afgelopen jaar hebben we ons geheroriënteerd op basis van de vraag wat er voor nodig is om met 2.Dh5 een betere bijdrage te kunnen leveren aan de beweging. De input die we daarvoor kregen leverde een aantal punten op die we proberen te verwerken in de organisatie van de komende editie, waaronder: meer representatie en aansluiting ontwikkelen met mensen van kleur en hun strijd, een betere structurering van het programma, meer inzetten op verdiepende discussies en beter letten op toegankelijkheid.

Meld het ons als je een idee hebt voor een workshop, of als je wensen of vragen hebt met betrekking tot toegankelijkheid, dan gaan wij kijken hoe we hier samen zo goed mogelijk aan tegemoet kunnen komen. Bij voldoende belangstelling zorgen we dat er dit jaar weer een apart kinderprogramma is. Dit kan alleen doorgaan bij voldoende aanmeldingen, dus meld je hier aan: kinderprogramma@2dh5.nl. Verder zijn er in Amsterdam op loopafstand van OT301 slaapplekken geregeld. Meld je hier voor aan op slaapplek@2dh5.nl