Ga naar de inhoud

Power - Amsterdam 2019

Eerste workshops 2.Dh5 bekend

De eerste serie workshops tijdens het komende 2.Dh5-festival is bekend. 2.Dh5 vindt van 22 t/m 24 februari plaats in OT301 in Amsterdam, rond het thema ‘Power’. Zoals altijd erop gericht gezamenlijk tot sterkere bewegingen en effectiever verzet te komen.

De workshops beslaan een breed spectrum van onderwerpen die hiermee verband houden. Zo hebben we het over de macht van ideeën met Merijn Oudenampsen en Khadija al Mourabit en Femke Kaulingfreks. Kunnen we hierin iets van rechts leren? Leren kunnen we wellicht ook van de Zapatista’s, zo zal Jorge DS betogen in gesprek met KOZP/Nederland Wordt Beter en Code Rood.

Daarnaast zijn er workshops over hoe we als beweging zelf functioneren, bijvoorbeeld als het gaat om witte fragiliteit en over de rol van klasse-achtergronden. Spreekuur 89 en Mad Pride stellen een andere dimensie van hiërarchie en overheersing aan de orde: die tussen ‘normaal’ en ‘abnormaal’. Ook nemen we met Chihiro Geuzebroek (Climate Liberation Bloc) “Groepsdynamiek: gedragingen van de meerderheid” onder de loep.

In paneldebatten praten we over klimaatstrijd, the ‘Power of Radical Culture‘ en het verzet tegen de EU-agenda van militarisering en migratiebeheersing.

Vaste spreker historicus Dennis Bos vertelt dit jaar over een groep activisten uit de oude socialistische beweging van de jaren 1880 die met veel creativiteit en bravoure er in slaagden de heersende macht te intimideren.

Ook het Zaterdagavond feest begint vorm te krijgen met: Zea (Eclectic strange-edge monotype), Kanipchen-Fit (Funky Protest Poetry Blues), Trikosis (Anarcho klezmer folk), Dj’s: no28/PVSP, Ultramars/NHC, Power vs Power /OT301, Vj: Nuns with Guns / ADM

Er is dit jaar ook een kinderprogramma met spelletjes, knutselen en voorlezen. Daarmee maken we het festival ook voor mensen die met kinderen (0 t/m 7 jaar) willen komen beter toegankelijk. Voor vragen en aanmeldingen hiervoor graag een mailtje naar kinderprogramma@2dh5.nl.