Verslag: European Security Architecture

Op zaterdagavond werd o.a. de campagne tegen het Europese Politiecongres voorgesteld. Dit congres vindt van 29 t/m 30 januari voor de 11de keer plaats in Berlijn.

Verslag: Psychologie voor wereldversleutelaars

Slechts twee mensen kwamen af op de workshop Psychologie voor wereldversleutelaars, gehouden in de Amok. Wellicht dat een technische fout in het programmaboekje, waardoor de workshop niet in het boekje was aangekondigd, mede schuldig is aan deze lage opkomst.

Verslag: Bezetten ingewikkelde gebouwen

In de grote zaal van het ACU luisterden een kleine tien man naar verschillende tips bij het bezetten van 'ingewikkelde gebouwen'. Wat daaronder precies verstaan moet worden, bleef nog een beetje onduidelijk, maar de tips die gegeven werden zijn wellicht bij elke bezetting handig.

Verslag: Zeefdrukken

In het atelier van zeefdrukkerij Sillyscreens geeft Sil een workshop zeefdrukken. Voor twee en een halve euro kun je een t-shirt kopen met het logo van 2dh5, die je er dan wel eerst zelf op moet printen. Stap voor stap legt ze aan belangstellenden uit hoe het mooist een zeefdruk op een t-shirt of een tas te maken.

Verslag: Alarm! Kick-off van het festival


UTRECHT, 1 dec. 2006 - Rond de 50 activisten waren aanwezig bij de opening van de tweede editie van het 2.dH5-festival, dat dit weekend voor de tweede keer wordt gehouden. Krakers en activisten van verschillende organisaties zijn dit weekend naar Utrecht getogen om ideeën en ervaringen uit te wisselen.

Verslag: Nederland na 5 jaar wereldversleutelen

Om 10 uur zaterdagochtend begon het inhoudelijk gedeelte van het tweede 2.Dh5-festival met een plenaire bijeenkomst onder de titel ‘Nederland na vijf jaar wereldversleutelen’. Drie sprekers gaven hun visie op hoe Nederland er in hun ogen over vijf jaar uit zou kunnen zien en wat daarvoor de komende vijf jaar moet gebeuren.

Verslag: EHBO met natuurlijke middelen

 Deze workshop trok vooral belangstelling van mensen met een eigen tuin, en dat mag ook wel, want er werd voornamelijk verteld over hoe kruiden uit eigen tuin gebruikt kunnen worden als geneesmiddel.

Verslag: Directe Actie

De eerste workshops van het 2.dH5-festival zitten erop. Hoewel de meeste mensen vooral geïnteresseerd waren in de boekenmarkt in de Karga-Door, waren er ook mensen die een van de vijf workshops bezochten, die aan het begin van de middag werden gegeven.

Verslag: Humor als actiewapen breekt door

Net als tijdens de vorige editie van 2DH5, was ook vandaag de Clown Army aanwezig met een workshop. Was het vorig jaar nog een druk bezocht onderdeel van het festival, deze keer waren er slechts een man of tien geïnteresseerd in het doen en laten van het Clownige Loslopende Nederlandse Leger, kortweg CloLoNeL.